Máte už pečivo na fašiangy? Spravte si najlepšie fánky podľa cukrára Miňa z šou Pečie celé Slovensko
Šikovný víťaz s ľahkosťou pripraví aj tradičný pokrm.
Pred tým, ako sa začnete postiť, hodujte a zabávajte sa! Fašiangy sú obdobím bujarých osláv a nezaobídu sa bez sviatočného pečiva, ktorého konzumácii sa kedysi pripisovala magická moc. Najznámejšou fašiangovou dobrotou sú fánky, vyprážaná sladkosť podobná šiškám, od ktorých sa ale líši vzhľadom a prípravou. Ľudia ich v minulosti dávali čerstvým mamičkám.
Fánky najlepšie chutia podľa receptu zručného cukrára.
Už na strednej vypekal torty
„Babka mi vždy nechala kúsok cesta, aby som sa s ním hral, a ja som bol vždy hrdý na svoj výtvor,“ spomína si na svoje začiatky víťaz šou Pečie celé Slovensko Miroslav Miňo Macuľa pre Denník N. Zručný cukrár nemá problém ani s tradičnými maškrtami, medzi ktoré patria spomínané fánky. „Už na strednej som v Beňuši každý víkend piekol torty na svadby či oslavy,“ hovorí ďalej.
Miňo sa vďaka súťaži naučil veľa noých vecí, ktoré teraz aplikuje do pečenia. O svoje cukrárske zručnosti sa delí aj s ostatnými. Rovnako to bolo aj v prípade skvelého receptu na fašiangové fánky.
Fánky podľa Miňa Macuľu
Recept pokračuje na ďalšej strane: