Dobré noviny
Stačia dve bobule a zatočíte s virózami. Táto rastlina má podľa profesora Hričovského cenu zlata
Simona Gálová
Simona Gálová

Stačia dve bobule a zatočíte s virózami. Táto rastlina má podľa profesora Hričovského cenu zlata

Ivan Hričovský / Ilustračná fotografia
Ivan Hričovský / Ilustračná fotografia — Foto: Facebook - Rady do záhrady - prof. Ivan Hričovský; Freepik

Skôr ako bez rozmyslu vykúpite regály s vitamínovými prípravka v lekárni, skúste to šetrnejšie, uviedol.

V záhrade profesora Ivana Hričovského je spravodlivé usporiadanie. Jeho manželka má svoj zeleninársky a kvetinársky úsek a jeho časť je zase ovocinársko-úžitková. Ako prezradil pre portál Lepší deň, na jeho záhrade nesmú chýbať jablone a hrušky, marhule, slivky, no nezabúda ani na ríbezle, egreše, maliny či černice. Najviac si ale váži plody, ktoré majú podľa neho cenu zlata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ivan Hričovský (@ivanhricovsky)

Zatočí s chorobami

„Zostať fit po celé zimné obdobie nie je vždy ľahké. Skôr ako bez rozmyslu vykúpite regály s vitamínovými prípravka v lekárni, skúste to šetrnejšie a prirodzenejšie,“ uviedol na sociálnych sieťach profesor Hričovský, ktorý hovorí, že vitamín C je pravdepodobne jedným z najúčinnejších vitamínov v boji proti prechladnutiu a chrípke.

Ako uviedol Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ SR), najspoľahlivejšiu formu ochrany pred chrípkou poskytuje očkovanie, no dôležitý je aj zvýšený príjem niektorých vitamínov. Zvýšiť treba príjem vitamínov A, C, E, D a väčšiny vitamínov zo skupiny B-komplexu. „Získate ich konzumáciou dostatočného množstva čerstvej zeleniny, ovocia a celozrnných obilnín. Najvhodnejšie je vyberať si druhy bohaté najmä na vitamín C,“ uviedli lekári z UVZ SR.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ivan Hričovský (@ivanhricovsky)

Má cenu zlata

Profesor Hričovský neodporúča siahať len po citrusoch, ale celý život je propagátorom rakytníka rešetliakového, ktorý je neprekonateľným zdrojom vitamínov. Stačí ho iba kúsok a doplníte si vitamín na celý deň.

Článok pokračuje na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?