Dobré noviny
Tvrdé vianočné koláče vylepšil na nepoznanie. Zázvorníky šéfkuchára Pavla Pospíšila zmiznú zo stola prvé
Martina Halúsková
Martina Halúsková

Tvrdé vianočné koláče vylepšil na nepoznanie. Zázvorníky šéfkuchára Pavla Pospíšila zmiznú zo stola prvé

— Foto: Facebook/Tajomstvo mojej kuchyne, tajomstvomojejkuchyne.sk

Takto robí zázvorníky šéfkuchár ocenený michelinskou hviezdou.

„Moja mama ich vždy robievala a nikto to nechcel jesť,” zaspomínal si na neobľúbené vianočné pečivo Pavel Pospíšil, český šéfkuchár, ktorému sa podarilo získať michelinskú hviezdu, medzinárodný symbol najvyššej kvality reštaurácie. Veľmi dobre si pamätá, že tvrdým zázvorníkom pomohla jediná vec a to bol teplý čaj. Keď sa však vyučil na majstra šéfkuchára, zobral si recept do vlastných rúk. 

Foto: tajomstvomojejkuchyne.sk

V legendárnej šou Tajomstvo mojej kuchyne predstavil svoj vylepšený recept, ktorý prešiel radikálnou prestavbou. Z tvrdého “čierneho Petra” každých sviatkov je odrazu voňavá dobrota z mäkučkého cesta, ktorá zmizne z každého sviatočného stola ako prvá.

Vylepšené zázvorníky šéfkuchára Pospíšila

Článok pokračuje na nasledujúcej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…