Nie je v ňom múka. Vylepšený koláč Zdeny Studenkovej si vďaka jednej veci zachová skvelú chuť aj ľahkosť
Dezertom sa nemusíte vždy len vyhýbať, stačí trochu upraviť ich receptúru.
„Väčšinou som profesionál v kuchyni ja,“ hovorieva hrdo o svojej domácnosti. Zdena Studenková nie je len skvelá herečka, šarmantná žena a človek, ktorý rád hovorí, čo si myslí, ale aj výborná kuchárka. V Dobrých novinách sme už neraz priniesli jej chutné recepty, ktoré mali u čitateľov veľký úspech.
Zdena postupy za sporákom ovláda naspamäť a v hlave si okrem textov nosí aj množstvo receptov. Jeden z nich je sladučký a navyše aj zdravý.
„Benefitom tohto koláča je, že sú tam len 3 lyžice strúhanky, takže tam nie je pol kila múky,“ opisuje lahôdku Zdena. Napriek tomu, že sa cesto tým pádom ťažšie mieša, orechový koláč si vďaka šikovnej náhrade zachová chuť, ale aj ľahkosť. Tento dezert herečke v šou Tajomstvo mojej kuchyne pochválil aj šéfkuchár Gabriel Kocák, ktorý sa doň s chuťou zahryzol. Studenková ešte dodala, že je najlepšie pripraviť si krém podľa receptu: „S tým pravým parížskym krémom, ktorý patrí na tento koláč,“ objasnila.
Lahodný koláč Zdeny Studenkovej
Článok pokračuje na ďalšej strane: