V zahraničí boli úspešné, no domov je len jeden. Dve kamarátky sa po rokoch vrátili, aby skúsili šťastie v podnikaní a otvorili si cukráreň
Dominika Dobrocká
Dominika Dobrocká

V zahraničí boli úspešné, no domov je len jeden. Dve kamarátky sa po rokoch vrátili, aby skúsili šťastie v podnikaní a otvorili si cukráreň

Sú rozdielne, no aj napriek tomu fungujú ako jedna. Svoje srdce venovali spoločnej cukrárni a ide im to výborne. Čarovné miesto, ktoré vytvorili je plné lásky, pokoja, úsmevu a neodolateľných dobrôt. 

Radka a Lucka svoju prácu milujú — Foto: Facebook/U Gulky

BRATISLAVA 28. novembra - Dve ambiciózne a veselé baby sa stretli pod jednou strechou. Každá je z iného cesta a práve to je to pravé okorenenie ich vzťahu. Radka a Lucka sú kamarátky a majiteľky čarovného miesta. Aby sa však usadili a otvorili si vlastnú kaviarničku s domácimi koláčikmi, potrebovali zažiť kúsok veľkého sveta. Lucka počas štúdia odišla na plánované tri mesiace do Mexika. Všetko však nabralo inú fazónu a vrátila sa domov až po roku a pol. Radka si tiež okúsila, aké je to žiť v zahraničí. Začala v Španielsku, prešla do Írska a svoju púť zakončila v Dubaji. Po piatich rokoch odlúčenia od rodiny sa jej však po domovine zacnelo, a tak sa vrátila tiež.

Foto: Facebook/Lucia Gulisova, Radka Schriffelova

Rovnováha je veľmi dôležitá 

Dievčatá sú mladé, krásne a okrem toho sú plné energie a nápadov. Dôkazom je, že len nedávno oslávili prvé narodeniny svojej bratislavskej cukrárne u Gulky. Tak, ako každý, kto začína, aj ony dve musia bojovať o svoje miesto na trhu. Ako pre Dobré noviny Radka priznala, je potrebné udržať balans, aby všetko fungovalo. Baby oceňujú výhody vlastného podnikania, no uvedomujú si aj riziká a nástrahy, ktorým treba čeliť. Cukráreň je medzi ľudmi veľmi obľúbená. Niet sa čo diviť. Hneď, ako prekročíte prah dverí, privítajú vás usmiate tváre, príjemná domácka atmosféra a vôňa čerstvo napečených koláčikov.

Foto: Facebook/U Gulky

Radka s Luckou svoju prácu milujú a je to vidieť na prvý pohľad. Rozprávajú o svojich plánoch a cieľoch s nadšením a láskou. „Našej cukroške sa venujeme celým srdcom. Všetko však robíme tak, aby sme sa udržali aj v rámci súkromia a rodinného života,“ priznala Radka. Obe stoja pevne na zemi a uvedomujú si, že dnešné podnikanie si pýta viac. Najmä, ak chcete pracovať poctivo, efektívne a s budúcnosťou.

Svoju odvahu preukázali nielen vycestovaním do neznáma, ale aj návratom a pustením sa do podnikania. Boli totiž obe nezasvätené, ako nám prezradili. Lucka mala však jednu výhodu, ona piekla svoje sladké a slané dobroty už pred otvorením prevádzky. „Sme dobre zohraté a dopĺňame sa vo veciach, ktoré nie sú naša „ako keby“ silná stránka.“

Foto: Facebook/U Gulky

Plány do budúcna

Ako sme už spomínali, dievčatá sa so svojou cukrárňou tešia prvému roku. „Práve sme v období, kedy sme prekročili prah prvého roka a myslíme si, že sme sa vybrali správnou cestou. Máme za sebou prvé skúsenosti, prvé radosti aj starosti a sme naštartované ísť ešte ďalej. Snažíme sa rozšíriť výrobu sladkostí, vymýšľame nové projekty, ktoré by sme chceli rozbehnúť. Napríklad už sme začali rozvážať torty po strednom a východnom Slovensku, sme v prípravách vianočných balíčkov a chystáme ponuky pre malé a stredné sladké cateringy."

Foto: Facebook/U Gulky

Niečo na zahriatie

V lete si môžu príjemné prostredie pod bratislavským hradom vychutnať zákazníci na malej terase, no v čase zimy sa majú taktiež na čo tešiť. Zimný režim na tomto kúzelnom mieste predstavuje horúcu čokoládu so šľahačkou či varené vínko s bazovým sirupom.

Foto: Facebook/U Gulky

Kvalitné suroviny

Nie, nepestujú si jahody ani iné ovocie doma na záhradke. To však neznamená a nevylučuje, že pri svojej práci dbajú na kvalitu, čerstvosť a dobrých dodávateľov. Neustále sa zlepšujú, skúšajú a učia. Majú za sebou úspechy aj pády. „Podnikanie je náročnou záležitosťou a veľkou školou života. Každý deň sa učíme niečo nové. Máme za sebou aj neúspešné akcie, ktoré boli pre nás ešte dôležitejšie ako tie, čo dopadli super. Robíme veci tak, ako najlepšie vieme, venujeme sa nášmu projektu cukráreň „U Gulky“ a vlastne tomu dávame celý život."

Už ste čítali?

Šéfka Profesie: Radšej nemať žiadny titul ako nekvalitnú vysokú…

Ivana Molnárová pôsobí v Profesii už 18 rokov, posledných…

Kristína Kövešová: O pedofiloch mi píšu deti, ktorým sa to deje,…

Rozhodla sa svetu pomáhať a svojimi reportážami odhaľuje realitu, ktorá…

Odborník na vzťahy: Muž potrebuje nájsť svoje miesto vo svete.…

Fungujúci vzťah je snom mnohých z nás. Dá sa ho vybudovať aj v…

Mladého Dubničana k sebe volajú televízie z celého sveta. Ovláda…

Zabudnite na spôsob, ktorým televízie doteraz šírili svoje…

Košičanka vyrába parfumy, za ktorými sa idú v Paríži potrhať,…

Voňavky, ktoré sa vyrábajú v laboratóriu na východe Slovenska,…

Profesionálna dohadzovačka: Tragédiou dneška je, že ľudia si…

Profesionálna dohadzovačka pre Dobré noviny prezradila nielen dôvod, prečo…

Slovenskí muži nie sú galantní a ženy nevedia, kto je pravá…

Zisťovali sme za vás, ako sa v spoločnosti vhodne správať a s čím majú…

Uznávaný český pedagóg: Materské školy nevznikli pre potreby…

Špeciálny pedagóg Jiří Halda tvrdí, že materské…