Vedeli ste? Tvar potravín ukazuje, ktorý orgán dokážu liečiť
Tieto zaujímavé náhody nám pomôžu zapamätať si, na čo sú jednotlivé potraviny dobré.
Premýšľali ste už niekedy nad tým, prečo majú jednotlivé potraviny svoj konkrétny tvar? Hoci sa to na prvý pohľad môže zdať komické, ich tvar nám o nic napovie omnoho viac, než by sme možno čakali. Ukazujú totiž práve tie orgány, s ktorých liečbou nám dokážu pomôcť.
Či ide o náhodu, ľudskú fantáziu alebo realitu, nebudeme v tomto texte posudzovať. Každopádne nám však tieto zaujímavé náhody pomôžu zapamätať si, na čo sú jednotlivé potraviny dobré.
Paradajka
Paradajka, rovnako ako srdcé, má červenú farbu a má štyri komory. Je bohatá na draslík a je skvelá pre naše srdce a krv.
Vlašský orech
Vlašské orechy vyzerajú ako mozog a vedci tvrdia, že práve tie zlepšujú funkcie mozgu.
Zeler
Zeler vyzerá ako kosti a práve im nesmierne pomáha. Tým, že je bohatý na sodík, robí naše kosti silnejšími a zdravšími. Zaujímavosť: Kosti sú z 23% zložené zo sodíka, zeler je rovnako z 23% zo sodíka. Ak nemáte dostatok sodíka z vašej stravy, telo ho vezme z kostí a tie sú potom slabé. Zelerom sodík prirodzene doplníte.
Avokádo
Avokádo pomáha maternici a ženám sa odporúča aspoň jedno týždenne.
Sladké zemiaky
Pripomínajú vám sladké zemiaky pankreas? Konzumácia sladkých zemiakov vám pomôže vyrovnať hladinu cukru v krvi.
Mrkva
Ak mrkvu nakrájame na plátky, jednotlivé kúsky vyzerajú ako oči. Nielen staré matere, aj vedci tvrdia, že jedením mrkvy si zlepšujeme prietok krvi v oku a tým aj jeho funkcie. Mrkva bohatá na beta-karotén znižuje tiež riziko vzniku šedého zákalu.