Dobré noviny
Umyť ich vodou nestačí. Viete, ako správne pripraviť jahody na bezpečnú konzumáciu?
Romana Mináriková
Romana Mináriková

Umyť ich vodou nestačí. Viete, ako správne pripraviť jahody na bezpečnú konzumáciu?

Vedeli ste, že umyť ich vodou nestačí?
Vedeli ste, že umyť ich vodou nestačí? — Foto: Freepik

Jahody sú jedny z najviac chemicky ošetrovaných plodín.

Vedeli ste, že jahody patria medzi najviac chemicky ošetrované plodiny? Môže za to fakt, že rastú nízko nad zemou, preto ich poľnohospodári pred škodcami bránia výdatným postrekom. Ako pripomínajú naši kolegovia z Dobrého rádia, aj to je dôvod, prečo ich pred konzumáciou nestačí umyť vodou.

[ Dobré rádio - hovoríme len dobré správy • FrekvencieOnline stream ]

„Pripravte si roztok z troch dielov vody, jedného dielu octu a na každého pol litra roztoku pridajte zhruba jednu lyžičku jedlej sódy,“ radí moderátorka rannej šou Kicka. Jahody v tomto kúpeli nechajte plávať aspoň 15 minút.

„Vraj pomáha aj kúpeľ s octom, pretože ocot dokáže zabiť všetky zárodky plesní a ďalších zárodkov,“ dopĺňa jej slová Adam.

Už ste čítali?