Recept na fantastický džem z bazového kvetu
Dnes pre vás máme výborný recept na bazový džem, ktorý chutí vynikajúco a jeho príprava je skutočne jednoduchá.
BRATISLAVA 2. júna - Vôňa bazového kvetu je jedným z najkrajších symbolov jari. Dnes pre vás máme recept na vynikajúci bazový džem, ktorý sa vyrába z kvetov a je fantastickou prísadou do koláčov, zákuskov, ale aj na čerstvý chlebík. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Potrebujeme:
Kvalitný jablkový džús (toľko, aby sme mohli zaliať všetky bazové kvety, ja som použila 1 liter)
15-20 veľkých bazových kvetov
500 g želírovacieho cukru 2:1
Postup:
Do jablkového džúsu namočíme 15 - 20 veľkých bazových kvetov.
Necháme postáť 24 hodín.
Potom džús scedíme, pridáme 500 gramov želírovacieho cukru 2:1 a varíme 10 minút.
Ihneď plníme do sterilizovaných sklených pohárikov, zatvoríme viečkom a otočíme hore dnom.
Necháme vychladnúť pod dekou.
Džem počas chladnutia postupne tuhne a získa tú správnu konzistenciu.
Skladujeme v chladnej miestnosti, alebo v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)