Dobré noviny
Namiesto Pavlovej torty pečie roládu. Víťazka šou Pečie celé Slovensko núka šibačom netradičný zákusok
Lucia Lukušová
Lucia Lukušová

Namiesto Pavlovej torty pečie roládu. Víťazka šou Pečie celé Slovensko núka šibačom netradičný zákusok

Lucia Gyenesová
Lucia Gyenesová — Foto: RTVS, Instagram: @snehova_pusinka

Majsterka pekárskeho remesla sa podelila o recept, ktorému len málokto odolá. 

Recept na Pavlovu roládu 

Ingrediencie:

  • 150 g bielkov
  • 300 g kryštálového cukru
  • 1 PL octu
  • 1 PL škrobu
  • 300 ml šľahačky
  • 250 g mascarpone
  • 2 PL lyžice práškového cukru
  • ovocie na ozdobenie

Postup: 

Bielky mierne vyšľaháme a postupne pridávame cukor. Následne vyšľaháme do tuha na maximálnych otáčkach. Pridáme škrob a ocot a šľaháme spolu ešte minútu. Vyšľahanú hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 150 stupňoch 30 minút.
Ešte horúci upečený plát preložíme na pocukrovaný papier hlavou dole a stiahneme papier, na ktorom sa piekol. Necháme vychladnúť približne 20 minút. Medzičasom si vyšľaháme krém zo šľahačky, mascapone a práškového cukru. Po vychladnutí plát naplníme nadýchaným krémom, obľúbeným ovocím a stočíme do rolády. Vrch ozdobíme podľa fantázie.

 

 

Časť 2 / 2

Už ste čítali?