Dobré noviny
Hustá polievka je ako životabudič. Na jednu ingredienciu v recepte Zdena Studenková nedá dopustiť
Alexandra Hercegová
Alexandra Hercegová

Hustá polievka je ako životabudič. Na jednu ingredienciu v recepte Zdena Studenková nedá dopustiť

Polievka je podľa herečky veľmi sýta a pritom ľahká.
Polievka je podľa herečky veľmi sýta a pritom ľahká. — Foto: TASR/Štefan Puškáš, Unsplash/Max Griss

Jedna ingrediencia polievku dobre zahustí.

Jarná polievka Zdeny Studenkovej

Ingrediencie:

  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčky cesnaku
  • 2 šálky tekvice
  • menší karfiol
  • stredne veľká cuketa
  • 3 zemiaky
  • štvrť hlávky kapusty
  • polovica lyžičky materinej dúšky
  • polovica lyžičky bazalky
  • polovica lyžičky saturejky
  • 2 kocky vývaru
  • štipka škorice
  • štipka muškátového oriešku
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • voda
Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Foto: Pixabay/stux

Postup:

Cibuľu nahrubo nakrájame, cesnak nasekáme nadrobno, cuketu a tekvicu asi na polcentimetrové kúsky. Z karfiolu vyrežeme hlúb a rozrežeme ho na ružičky. Kapustu rozkrájame na slíže a ošúpané zemiaky na malé mesiačiky. Všetku zeleninu spolu s bylinkami a korením okrem citrónovej šťavy dáme do hrnca a varíme asi pol hodinu za častého miešania, aby sa tekvica rozvarila a polievka zahustila. Do hotovej polievky pridáme citrónovú šťavu.

Dobru chuť!

Časť 2 / 2

Už ste čítali?