Dobré noviny
Do raňajok šampiónov pridáva špeciálnu prísadu. Richard Lintner sa podelil o recept na vylepšenú praženicu
Dobré noviny
Dobré noviny

Do raňajok šampiónov pridáva špeciálnu prísadu. Richard Lintner sa podelil o recept na vylepšenú praženicu

Richard Lintner
Richard Lintner — Foto: TASR/Pavol Zachar, Wikipedia/Takeaway

Základom kvalitného výkonu na ľade je poctivá príprava. Nejde len o tréning, ale aj o stravovanie.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • kocka kvasníc
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • plnotučná horčica
  • mletá červená paprika
  • 0,5 dcl vody
  • 1 polievková lyžica oleja

Postup:

1.) Na panvicu naložte nalámanú kocku kvasníc, pridajte vodu, horčicu a lyžicu oleja.

2.) Po 1 až 2 minútach sa kvasnice vo vode roztopia na omáčku, vtedy do nej pridajte štyri vajíčka, soľ, mleté čierne korenie. Poriadne miešajte.

3.) Po dosiahnutí vytúženej konzistencie vajíčok pridajte ešte jednu malú lyžičku horčice a vmiešajte ju do vajíčok.

4.) Zľahka posypte mletou sladkou paprikou a servírujte so zeleninou a chlebom.

„Hitparádne vyžívné raňajky. Prajem dobrú chuť.“ Richard Lintner
Časť 2 / 2

Už ste čítali?