Záujem o kyslú kapustu rastie pred Vianocami dvojnásobne
Kapustnica, rybacia či hríbová polievka? Akú sviatočnú polievku pripravujú Slováci na Štedrý večer?
Bratislava 20. decembra (OTS) - Podľa výrobcov kyslej kapusty patrí k vrcholu predaja roka práve predvianočný čas. Kyslá kapusta je zároveň bohatým zdrojom probiotík a živín, ktoré majú pozitívny vplyv na imunitu.
„Pred Vianocami sú predaje kvasených výrobkov dvojnásobne vyššie než v iných mesiacoch roka. Slováci majú veľký záujem nielen o klasickú kvasenú kapustu, ale aj o kvasené uhorky potrebné na rôzne variácie zemiakových šalátov. K ďalším vrcholom roka patrí Veľká noc,“ prezrádza Benjamín Jóba z komárňanskej spoločnosti z H+H Kvasiareň, ktorá patrí k najväčším slovenským dodávateľom kvasenej kapusty pre predajne Tesco a dodáva: ,,S Tescom spolupracujeme už 15 rokov, počas ktorých spoločne prinášame zákazníkom kvalitné slovenské produkty. Veríme, že aj v roku 2019 budeme v našej úspešnej spolupráci pokračovať naďalej.“
Podľa neho v posledných rokoch rastie záujem o výrobky bez konzervačných látok, ktoré podporujú zdravý životný štýl. „Aj preto sme zvýšili produkciu kvasenej kapusty a kvasených uhoriek, ktoré vyrábame bez tepelnej úpravy a bez konzervačných látok tradičnou receptúrou,“ dodáva Benjamín Jóba.