Mame ju piekla už ako malá. Čokoládová bábovka Lenivej kuchárky je vláčna vďaka špeciálnej ingrediencii - Dobré noviny
Dobré noviny
Mame ju piekla už ako malá. Čokoládová bábovka Lenivej kuchárky je vláčna vďaka špeciálnej ingrediencii

Mame ju piekla už ako malá. Čokoládová bábovka Lenivej kuchárky je vláčna vďaka špeciálnej ingrediencii

Veronika Čopíková.
Veronika Čopíková. — Foto: Instagram/lenivakucharka

Dezert si obľúbená kuchárka spája s milou príhodou z detstva.

Väčšina spomienok z ranného detstva sa jej spája práve s jedlom, no Lenivou kuchárkou sa stala až v dospelosti, keď sa presťahovala na druhý koniec Slovenska. Veronika Čopíková časom svoje kulinárske nápady spísala do troch kuchárskych kníh, vedie blog, na ktorom sa o recepty delí s ostatnými, a mnohých inšpiruje aj prostredníctvom sociálnych sietí.

Ingrediencia, ktorá robí zázraky

V nedávnom rozhovore pre Dobré noviny sa rozrozprávala aj o chvíľach, keď s pečením ešte len začínala. „S mojou staršou sestrou Monikou sme našej mame chceli upiecť pri príležitosti Dňa matiek bábovku. Recept sme mali od susedy a všetko vyzeralo v procese prípravy nádejne, len sme si v tom zmätku a nadšení zrejme pomýlili mililitre s decilitrami... Bábovka nám v rúre vytiekla a tak sme vo výsledku nemali krásnu bábovku, ale neporiadok v rúre a namiesto vychutnávania a oslavy nás čakalo upratovanie,“ prezradila so smiechom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Čopíková (@lenivakucharka)

Recept na bábovku však po rokoch vyšperkovala a dnes, oveľa skúsenejšia, ním inšpiruje iných. Do jemného cesta pridáva acidofilné mlieko, vďaka ktorému je bábovka skutočne vláčna a tým, ktorí neobľubujú marcipán či kandizovanú pomarančovú kôru, odporúča, aby tieto suroviny pri príprave jednoducho vynechali.

„Všetky ingrediencie z chladničky vytiahnite 30 minút pred prípravou. Do cesta môžete pridať aj hrsť nasekaných orechov alebo čokoládu. Chutiť bude najmä všetkým milovníkom čokolády, vyznávačom marcipánu a tiež tým, ktorí majú radi citrusy,“ prezradila Lenivá kuchárka pre Dobré noviny.

Čokoládová bábovka Lenivej kuchárky

Článok pokračuje na ďalšej strane...

Časť 1 / 2

Už ste čítali?

Daniel Hassan.

Sudánsko-slovenský lekár Daniel Hassan: Mojím vzorom bol primár Blažej z Nemocnice na okraji mesta

Najkrajších 10 rokov života vraj prežil v hospici s nevyliečiteľne chorými…

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…