Mame ju piekla už ako malá. Čokoládová bábovka Lenivej kuchárky je vláčna vďaka špeciálnej ingrediencii

Dezert si obľúbená kuchárka spája s milou príhodou z detstva.
Väčšina spomienok z ranného detstva sa jej spája práve s jedlom, no Lenivou kuchárkou sa stala až v dospelosti, keď sa presťahovala na druhý koniec Slovenska. Veronika Čopíková časom svoje kulinárske nápady spísala do troch kuchárskych kníh, vedie blog, na ktorom sa o recepty delí s ostatnými, a mnohých inšpiruje aj prostredníctvom sociálnych sietí.
Ingrediencia, ktorá robí zázraky
V nedávnom rozhovore pre Dobré noviny sa rozrozprávala aj o chvíľach, keď s pečením ešte len začínala. „S mojou staršou sestrou Monikou sme našej mame chceli upiecť pri príležitosti Dňa matiek bábovku. Recept sme mali od susedy a všetko vyzeralo v procese prípravy nádejne, len sme si v tom zmätku a nadšení zrejme pomýlili mililitre s decilitrami... Bábovka nám v rúre vytiekla a tak sme vo výsledku nemali krásnu bábovku, ale neporiadok v rúre a namiesto vychutnávania a oslavy nás čakalo upratovanie,“ prezradila so smiechom.
Recept na bábovku však po rokoch vyšperkovala a dnes, oveľa skúsenejšia, ním inšpiruje iných. Do jemného cesta pridáva acidofilné mlieko, vďaka ktorému je bábovka skutočne vláčna a tým, ktorí neobľubujú marcipán či kandizovanú pomarančovú kôru, odporúča, aby tieto suroviny pri príprave jednoducho vynechali.
„Všetky ingrediencie z chladničky vytiahnite 30 minút pred prípravou. Do cesta môžete pridať aj hrsť nasekaných orechov alebo čokoládu. Chutiť bude najmä všetkým milovníkom čokolády, vyznávačom marcipánu a tiež tým, ktorí majú radi citrusy,“ prezradila Lenivá kuchárka pre Dobré noviny.