Dobré noviny
Kôprovka, po ktorej sa vylizujú taniere. Michelinská dobrota od šéfkuchára Paulusa je voňavá aj jemná
Alexandra Hercegová
Alexandra Hercegová

Kôprovka, po ktorej sa vylizujú taniere. Michelinská dobrota od šéfkuchára Paulusa je voňavá aj jemná

Ku kôprovke pridajte stratené vajíčko a žemľovú knedľu.
Ku kôprovke pridajte stratené vajíčko a žemľovú knedľu. — Foto: Instagram/romanpaulus.chef

Stravníci vám budú ďakovať, sľubuje šéfkuchár.

„Máte radi kôprovku? Voňavú po kôpre, jemnú po smotane,“ láka svojich fanúšikov na sociálnych sieťach český šéfkuchár Roman Paulus. Z množstva receptov, o ktoré sa delí so svetom, je práve tento jedným z tých, ktoré má sám veľmi rád.

Čo šéfkuchár, to iný recept

S kôprovou omáčkou to vraj už raz tak býva - buď ju milujete, alebo ju nemôžete ani vystáť. Podľa TV Nova je legendou českej gastroscény, ktorá vie zaručene vyvolať emócie. Kuchári po celej Európe ju varia v rôznych verziách a čo šéfkuchár, to iný recept na jej prípravu.

V našich končinách aj u susedov je výnimočné jej podávanie. Kým v iných kútoch sveta sa jedáva studená, u nás si na nej najviac pochutíme za tepla a nešetríme pri tom kôprom. Najlepšie chutí so žemľovou knedľou a známy český kuchár ju rád ozvláštni strateným vajíčkom. 

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/romanpaulus.chef/posts/pfbid02yR9eD55g5HkxxtZsLF6FdF1AfDszMK77zFxM96U9A1J6br1bzyicrvSHSGANx3fcl?locale=sk_SK

„Pripravte si so mnou úžasnú krémovú kôprovku a uvidíte, že vám stravníci budú nielen ďakovať, ale aj vylizovať taniere. A aj vy si ju zamilujete,“ sľubuje michelinský šéfkuchár. 

Kôprová omáčka Romana Paulusa

Recept nájdete na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?