Dobré noviny
Je taká chutná, že stojí za trochu námahy. Syrová roláda Kamily Magálovej potrebuje tri hodiny v chladničke
Alexandra Hercegová
Alexandra Hercegová

Je taká chutná, že stojí za trochu námahy. Syrová roláda Kamily Magálovej potrebuje tri hodiny v chladničke

Syr by sa počas vaľkania nemal lepiť a vďaka farebným surovinám bude roláda pestrá.
Syr by sa počas vaľkania nemal lepiť a vďaka farebným surovinám bude roláda pestrá. — Foto: TASR/Pavel Neubauer, Reprofoto/Tajomstvo mojej kuchyne

Obľúbená herečka má na veľkonočných sviatkoch najradšej slnko.

V jej kuchyni nikdy nesmie chýbať jedna vec a tou je korenie. „Najmä šafrán. Pravda, treba s ním vedieť zaobchádzať. Nikdy ho nesmie byť v jedle priveľa, ale potom tá chuť!“ nadšene opísala Kamila Magálová pre Sme. Podstatnejšia je podľa nej striedmosť ako hocaké diéty, za najdôležitejšie jedlo dňa považuje raňajky a keď ju zastihne náhly hlad, siaha po ananáse.

Známa herečka má aj recepty, ktoré sa dajú využiť počas veľkonočných sviatkov.

Je jej obľúbená

Na Veľkú noc sa Kamila obvykle teší, no namiesto oblievačky jej kútiky dvíha hlavne vykúkajúce slniečko. „Je jar a krásne počasie v ľuďoch evokuje pozitívne myslenie. Všetci sme optimistickejší a lepšie naladení,“ vysvetlila.

„Moja obľúbená syrová roláda,“ rozplýva sa v jednej z archívnych epizód kulinárskej šou. Jej príprava síce chvíľu trvá, no vraj stojí za všetku námahu. Syr, ktorý sa v recepte používa, je mastný, pri vaľkaní sa nebude lepiť a vďaka paprike bude mozaika rolády po rozkrojení pestrá a farebná.

„Každá ostrieľaná gazdinka má k nastávajúcim veľkonočným sviatkom pripravené svoje staré dobré overené recepty. Ale keďže ja sa riadim heslom, že každá nová inšpirácia je dobrá, pokúsim sa vám dnes takú ponúknuť,“ láka Kamila divákov.

Syrová roláda Kamily Magálovej

Recept nájdete na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?