3 prírodné recepty, ktoré pomôžu s nafúknutým bruškom a zažívacími ťažkosťami
Mária Dobrodenková
Mária Dobrodenková

3 prírodné recepty, ktoré pomôžu s nafúknutým bruškom a zažívacími ťažkosťami

Trápia vás po štedrých sviatkoch problémy so zažívaním? Stavte na overenú pomoc z prírody!

— Foto: reprofoto speakzeasy

Trápia vás po bohatej nádielke sviatočných dobrôt zažívacie ťažkosti? Prinášame vám prírodný liek, ktorý vám pomôže zbaviť sa nafúknutého bruška a plynatosti. Tajomstvo spočíva v kombinácii prírodných ingrediencií s blahodárnym účinkom na tráviaci trak a metabolizmus.

Pripravte si zdravý drink, ktorý vás po sviatkoch vráti späť do hry. Každá prísada zohráva dôležitú úlohu v naštartovaní metabolizmu, správnom spaľovaní tukov, pomáha v boji proti nadmernej plynatosti, nafukovaniu a ďalším nepríjemným problémom s trávením.

Recept č. 1.

Domáci nápoj proti plynatosti a nafúknutému brušku

Potrebujeme:

1 lyžičku strúhaného zázvoru

1 čerstvú uhorku

1 citrón

1 limetku

12 lístkov mäty

1 liter vody

Postup:

Uhorku nakrájame na plátky. Do džbánu nalejeme vodu, pridáme plátky uhorky, šťavu z citrónu a limetky. Nakoniec vmiešame strúhaný zázvor a lístky mäty. Premiešame a necháme cez noc odležať v chladničke.

Dávkovanie:

Ráno vypijeme 1 šálku 20-30 minút pred jedlom. Celkovo by sme počas dňa mali vypiť maximálne 3 šálky nápoja vždy cca 30 minút pred jedlom.

Recept č. 2

Nápoj na problémy so zažívaním

Potrebujeme:

1 lyžičku ľanových semienok

200 ml čerstvej ananásovej šťavy

Postup:

Pri problémoch so zažívaním každý večer pred spaním pripravíme lyžičku drvených ľanových semienok, ktorú zapijeme čerstvou ananásovou šťavou. Do rána sú ťažkosti preč. Odporúča sa užívať po dobu 12 dní.

Recept č. 3

Zlepšenie trávenia, energia a krásna pleť

Tento nápoj vám nielen pomôže pri problémoch s trávením, ale blahodárne pôsobí aj na problémy s tlakom, vyplavuje z tela toxíny a dámy určite potešia aj ozdravné účinky na pleť a vlasy.

Potrebujeme:

1 uhorku

1 citrón

Med

1 l vody

Postup:

Uhorku očistíme, nakrájame na menšie kúsky a preložíme do mixéra. Podľa chuti pridáme med, šťavu z citróna, vodu a rozmixujeme. Zmes prepasírujeme cez jemné sito a uložíme do chladničky.

Podávame vychladené.

Už ste čítali?

Byt v úplnom centre Bratislavy vymenili za šťastie na dedine:…

Nie všetky pokrokové projekty začínajú výpoveďou v korporáte.…

Práca v banke ju už nenapĺňala, pustila sa do výroby ženských…

Práca v banke si vyžaduje biznis oblečenie. Dobre o tom vedela už počas vysokej…

Pre koronu prišiel o prácu, tak piekol veterníky pre záchranárov.…

Keď prišiel Matúšov kolega s nápadom piecť koláče…

Horský vodca Ján Kořínek: Ak sa stretnete zoči-voči medveďovi,…

Pre milovníkov prírody a turistov má jasný odkaz.

František prácu smetiara miluje: Nie je to voňavá robota, no…

Vnúčatám kúpil ako hračku smetiarske auto, aby im mohol ukázať,…

25 rokov predáva kapustu na Miletičke: Pochádzam z generácie,…

Ak ste pravidelnými návštevníkmi známej Miletičky, meno…

Slovák Marek pracuje pre Teslu: Tvrdú morálku v práci vydržíte,…

Marek Vančo pracuje v americkej centrále Tesly v tíme autopilota pre samojazdiace…

O slovenskú gymnazistku majú záujem na Oxforde. Od vedeckej…

Paulína na sebe pracovala nad rámec toho, čo vyžaduje škola. Drina sa…