Dobré noviny
Domáci mliečny rez? To je nápad!
Dobré noviny
Dobré noviny

Domáci mliečny rez? To je nápad!

— Foto: DN

Deťmi veľmi obľúbený mliečny rez je vhodný napríklad na domáce oslavy, výročia a podobne.

Za recept ďakujeme našej čitateľke Miške :-)

Ingrediencie:

Cesto (2 ks):

6 ks - vajcia
6 lyžíc - polohrubá múka
4 lyžice - kr. cukor
2 lyžice - med
2 lyžice - kakao
2 bal. - vanilkový cukor
1 bal. - prášok do pečiva
6 lyžíc - teplá voda

Náplň:

1 l - mlieko
100 g - kukuričný škrob
2 bal. - vanilkový cukor
250 g - práškový cukor
125 g - maslo

Stred:

200 g - čokoláda
100 ml - smotana na šľahanie

Postup:

1. Suroviny určené na cesto si rozdelíme na dve časti - pripravovať totiž budeme 2 piškótové cestá. Oddelíme bielka od žĺtkov a žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu, vanilkový cukor a med. Postupne pridáme aj múku, ktorá je vopred zmiešaná s práškom do pečiva a kakaom. Na záver pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.

2. Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom dáme piecť do rúry, ktorá je vopred vyhriata na 200°C. Pečieme zhruba 10 minút a upečené cesto necháme vychladnúť.

3. Kukuričný škrob a vanilkový cukor vymiešame v 100 ml mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme a pridáme už spomínaných 100 ml mlieka s kukuričným škrobom. Varíme, až kým krém nezhustne a necháme vychladnúť.

4. Vymiešame si maslo a cukor do peny a pridáme hustú hmotu z bodu 3. Výslednú hmotu dôkladne vyšľaháme.

5. Zohrejeme smotanu a do teplej smotany primišame na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

6. Polovicu plnky natrieme na upečené cesto, navrstvíme čokoládu a necháme vychladnúť v chladničke. Po vychladnutí navrstvíme ďalšiu časť náplne (trochu si necháme na vrch) a zakryjeme druhým plátom cesta. Zvyšnú plnku natrieme na vrch cesta a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

7. Zákusok necháme vychladnúť v chladničke niekoľko hodín.

Dobrú chuť!

 

Sledujte skvelé recepty, nápady a rady na Facebooku!

Už ste čítali?