Dobré noviny
Slaninku ste doteraz pražili zle. Takto to robia profesionáli
Dobré noviny
Dobré noviny

Slaninku ste doteraz pražili zle. Takto to robia profesionáli

Ilustračné foto
Ilustračné foto — Foto: Internet

Zmyslom je upražiť slaninu tak, aby bola chrumkavá, ale súčane nebola spálená a ani príliš mastná.

Ak je slanina pripravená dobre, môže byť skutočným kulinárskym pôžitkom. Avšak platí tiež, že ak je pripravená nesprávne, dokáže pokaziť dojem z celého jedla.

Zmyslom je upražiť slaninu tak, aby bola chrumkavá, ale súčasne nebola spálená a ani príliš mastná. Je pravdou, že pripraviť kvalitne opraženú slaninu je skutočná výzva - tuk sa totiž varí pomerne dlho a slanina sa za ten čas môže na panvici pripáliť.

Ako je teda možné, že profesionáli z najlepších kuchýň dokážu pripraviť delikátnu chrumkavú slaninu? Používajú jednoduchý trik!

Tajomstvo je v jednoduchom postupe:

1. Slaninu najskôr ponorte do vody a varte na plnom plyne, až kým vodu neprivediete do varu.

2. Keď sa voda varí, uberte plyn na polovicu a nechajte vodu postupne odpariť. Vo vriacej vode sa uvoľní prebytočný tuk a voda postupne zmizne.

3. Až po odparení vody stíšte plyn na minimálny stupeň a slaninku jemne opražte do chrumkava.

Výsledkom tohto postupu je chrumkavá a nie príliš mastná slaninka, ktorá nie je pripálená. Dobrú chuť!

Už ste čítali?