Slaninku ste doteraz pražili zle. Takto to robia profesionáli
Zmyslom je upražiť slaninu tak, aby bola chrumkavá, ale súčane nebola spálená a ani príliš mastná.
Ak je slanina pripravená dobre, môže byť skutočným kulinárskym pôžitkom. Avšak platí tiež, že ak je pripravená nesprávne, dokáže pokaziť dojem z celého jedla.
Zmyslom je upražiť slaninu tak, aby bola chrumkavá, ale súčasne nebola spálená a ani príliš mastná. Je pravdou, že pripraviť kvalitne opraženú slaninu je skutočná výzva - tuk sa totiž varí pomerne dlho a slanina sa za ten čas môže na panvici pripáliť.
Ako je teda možné, že profesionáli z najlepších kuchýň dokážu pripraviť delikátnu chrumkavú slaninu? Používajú jednoduchý trik!
Tajomstvo je v jednoduchom postupe:
1. Slaninu najskôr ponorte do vody a varte na plnom plyne, až kým vodu neprivediete do varu.
2. Keď sa voda varí, uberte plyn na polovicu a nechajte vodu postupne odpariť. Vo vriacej vode sa uvoľní prebytočný tuk a voda postupne zmizne.
3. Až po odparení vody stíšte plyn na minimálny stupeň a slaninku jemne opražte do chrumkava.
Výsledkom tohto postupu je chrumkavá a nie príliš mastná slaninka, ktorá nie je pripálená. Dobrú chuť!