Dobré noviny
Ananásová torta z jabĺk pripravená za pár minút
Dobré noviny
Dobré noviny

Ananásová torta z jabĺk pripravená za pár minút

Pripravte  svojim najbližším toto sladké jesenné prekvapenie.

Prinášame vám jednoduchý nepečený dezert, ktorým určite potešíte svoju rodinu a priateľov. Prečo sa torta nazýva ananásová, keď je z jabĺk? Pretože jablká v nej po odležaní skutočne chutia ako ananás.

Chutný a osviežujúci dezert zvládne pripraviť skutočne každý. A čo je na tom najlepšie? Namiesto zdĺhavej prípravy a pečenia zložitých zákuskov môžete ušetrený čas stráviť so svojou rodinou.

Ingrediencie

600 g jabĺk

1 vanilkový pudingový prášok

70 g cukru

1 vanilkový cukor

1/4 l vody

1/8 pomarančového džúsu (šťavy z pomaranča)

detské piškóty (cca 1/2 sáčku)

rum

šľahačka na ozdobenie

Postup prípravy

Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme ich do väčšieho kastróla, posypeme cukrom, zalejeme 1/8 l vody, a uvedieme do varu. Keď sú takmer mäkké (u niektorých druhov jabĺk je to prakticky hneď), zalejeme ich zvyšnou vodou a džúsom, v ktorých sme rozmiešali puding. Necháme prejsť varom. Keď masa trochu vychladne, vmiešame do nej piškóty zvlhčené rumom.

Tortovú formu vypláchneme studenou vodou a rozložíme do nej jablkovú masu s piškótami. Po vychladnutí uložíme do chladničky. Čím viac sa torta odleží, tým viac budú jablká v nej chutiť ako ananás.

Pred podaním odstránime okraj formy, nakrájame a ozdobíme šľahačkou.

Už ste čítali?