Pred podávaním urobte jednu vec. Šalát sestier Heribanových je zdravý a neuveriteľne jednoduchý
Skôr než ho naservírujete, je dobré posypať ho čerstvou vňaťou.
Keď mali 14 rokov, odišli študovať na viedenské gymnázium a museli sa o seba vedieť postarať. Sestry Heribanové vtedy začali tráviť čas v kuchyni a dnes, keď sú už obe mamy, rady varia nielen pre rodinu, ale aj pre svojich priateľov. Odjakživa túto aktivitu zbožňujú a veria, že láska k jedlu dokáže ľudí len spájať.
Varia aj zo zvyškov
„Kdekoľvek som na svete bola, vždy som sa veľmi zaujímala o národnú kuchyňu, ihneď som si na mape zaznačila miestne trhy a zaujímavé reštaurácie,“ prezradila pre gastronomický portál Varecha.sk Tamara, pre ktorú je dokonca aj nakupovanie potravín terapiou. Spolu so sestrou pritom nemajú najmenší problém využiť všetko, čo v chladničke nájdu.
„U nás doma platí, že jedlo nevyhadzujeme. Všetko sa snažím spotrebovať, rada varím zo zvyškov a korením vždy so štipkou improvizácie,“ vysvetlila Babsy. Minimalizmus a udržateľnosť sú pre ňu dôležité nielen v kuchyni, ale aj v iných oblastiach života, čo sa spolu s Tamarou snažia ukázať aj svojim fanúšikom na Instagrame.
Okrem iných tipov preto často zdieľajú aj recepty, ktorými ukazujú, ako sa dá variť jednoducho a zodpovedne. „Máme rady sezónne, lokálne a farmárske potraviny. Chceli sme pripraviť niečo jednoduché, chutné a zdravé, čo by zvládol každý kuchár začiatočník,“ povedali o svojom recepte obľúbené umelkyne.