Sú pikantné a lahodné. Vylepšené kuracie prsia podľa šéfkuchára Paulusa chutia ešte lepšie, ako vyzerajú

Šéfkuchár pripravil jedlo, ktoré prekvapí kontrastom chutí.
Hľadáte tip na výnimočný obed alebo večeru, ktorá zaujme, no zároveň kvôli jej príprave nebudete musieť stáť dlhé hodiny za sporákom? Šéfkuchár Roman Paulus presne takýmto receptom nedávno zaujal svojich priaznivcov na Instagrame. Z obyčajných nektáriniek a kuracieho mäsa pripravil chod, ktorý prekvapí.
Spojil dve kontrastné chute
„Spomínam si, ako som raz skúšal robiť nejaké jedlo s babičkou alebo mamkou. Vtedy sa mi to tak zapáčilo, že som si povedal, že budem kuchárom,“ vysvetlil pre rokmi Pluske známy šéfkuchár, ktorý je dnes svojim kulinárskym umením známy po celom Česku aj Slovensku. To, čo sa za roky praxe naučil, si však nenecháva len pre seba.
Svoje skúsenosti z domácej aj svetovej kuchyne Roman Paulus odovzdáva fanúšikom na sociálnych sieťach, kde sa pravidelne ponára do tajomstiev tradičných aj nových receptov. Nedávno zaujal nápadom, ktorý tieto dva svety spája a pripravil kuracie prsia s nektárinkami, ktoré však v sebe skrývajú oveľa viac ako len jemnú sladkastú chuť.
„Toto jedlo vás prekvapí kontrastom chutí - pikantné a zároveň lahodné. A k tomu chrumkavé zemiaky ako dokonalá príloha! Rýchle na prípravu, ale plné chuti. Vyzerá to naozaj dobre a chutilo to ešte o niečo lepšie,“ napísal známy šéfkuchár k svojmu videoreceptu.