Slovenské reštaurácie ocenil prestížny gastronomický sprievodca. Jedna z nich sa vraj blíži k dokonalosti

Okrem podnikov komisári ocenili aj slovenských šéfkuchárov.
Znakom kvality vo svete gastronómie nie sú len michelinské hviezdy, ale aj čiapky, ktoré reštauráciám a šéfkuchárom udeľuje medzinárodný gastronomický sprievodca Gault&Millau. Po novom sa jeho hodnotením môžu pýšiť aj viaceré slovenské prevádzky. Začiatkom júna sa totiž u nás konal prvý galavečer, v rámci ktorého udelili medzinárodne rešpektované ocenenie našim reštauráciám aj šéfkuchárom.
Hodnotia neohlásene a anonymne
Gault&Millau je sprievodca kvalitnými reštauráciami a podnikmi vo svete. Vytvorili ho dvaja francúzski novinári a milovníci jedla, v priebehu rokov získal celosvetovú prestíž a jeho súčasťou sme sa nedávno stali aj my.
„Naším poslaním na Slovensku je slúžiť ako kompas v rozmanitom a neustále sa vyvíjajúcom svete kulinárstva. Klásť dôraz na výnimočnosť a kvalitu a inšpirovať hostí k objavovaniu nových chutí a miest, prostredníctvom dôveryhodných a objektívnych medzinárodných recenzií reštaurácií,“ vysvetľujú na oficiálnom webe Gault&Millau.
Králi slovenského gastra
Hodnotenie reštaurácií prebieha na princípe anonymných návštev inšpektorov, ktorí podniky navštevujú neohlásene, za jedlo platia a hodnotia jeho originalitu, kvalitu aj celkovú prezentáciu. Okrem toho pozorne sledujú aj atmosféru v reštaurácii, kvalitu obsluhy a podniky hodnotia bodovým systémom od 1 do 20 - čím vyššie skóre, tým vyššia kvalita.