Mohol by ho jesť každý deň. Recept na obľúbený ryžový nákyp si manželka Zdena Cháru priniesla až z Kanady

Obľúbenú pochúťku by známy hokejista dokázal jesť na raňajky, obed aj na večeru.
Ryžový nákyp priam miluje, mohol by ho jesť každý deň a keď pred rokmi na Slovensko dorazila najvzácnejšia hokejová trofej, vychutnal si ho aj z nej. Legendárny hokejový obranca Zdeno Chára vždy vedel, že telo je jeho pracovný nástroj a preto sa o seba snažil poctivo starať, čo často zahŕňalo aj úpravu stravy.
Dá sa jesť ráno, na obed aj večer
V jeden moment sa dokonca rozhodol obmedziť mäso a laktózu. „Myslel som si, že pre mňa ako pre hokejistu bude veľmi ťažké na niečo podobné naskočiť. Ale potom som sa tomu začal venovať. Čítal som, zbieral som si informácie - nielen z webu, ale aj z kníh a sledoval som dokumenty. A naraz to začalo dávať zmysel. Pochopil som, že toto nie je len záležitosť pre tých ľudí, ktorí chcú zhodiť niekoľko kilogramov,“ vysvetlil dávnejšie v rozhovore pre NHL.

Doma si však najradšej vychutnával chuť sladkého ryžového nákypu pripraveného podľa receptu, ktorý si jeho manželka priniesla zo zahraničia. „Naučila ma ho robiť naša kamarátka Vierka v Ottawe. Ona ho robila tak fantasticky, že používam iba jej recept,“ prezradila Tatiana pre Šarm.
Známy hokejista si túto pochúťku dokonca vychutnal aj zo Stanleyho pohára a vôbec sa netají tým, ako veľmi ju obľubuje. „Milujem ho, dá sa jesť ráno, na obed aj večer,“ poznamenal pred rokmi pre tlačovú agentúru SITA.