Pomarančovú kôru zalejeme likérom a necháme odležať. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a roztopíme vo vodnom kúpeli. Roztopenú čokoládu necháme vychladnúť. Zatiaľ vyšľaháme žĺtky s cukrom na svetlú nadýchanú penu. Pridáme acidofilné mlieko izbovej teploty, repkový olej, vychladnuté espresso a vlažnú roztopenú čokoládu. Jemne premiešame metličkou.
Do čokoládovej zmesi pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mleté lieskové orechy, preosiate kakao a pomarančovú kôru s likérom. Premiešame metličkou. Na záver do cesta po častiach vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a zo štipky soli. Polovicu nadýchaného cesta vylejeme do dobre vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Na cesto nastrúhame vrstvu marcipánu alebo v dlaniach vyformujeme marcipánové guľky, ktoré poukladáme do cesta. Na marcipán nalejeme druhú polovicu cesta.
Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečieme 45 až 50 minút. Po upečení necháme bábovku v pootvorenej rúre ešte 5 minút. Následne ju vytiahneme, necháme na kuchynskej linke 10 minút a potom ju opatrne vyklopíme na mriežku. Pred servírovaním ju môžeme poliať čokoládovou polevou zmiešanou s 1 ČL škorice alebo posypať práškovým cukrom.