Chutiť vám bude studená aj teplá. Recept na veľkonočnú mäsovú roládu Gizka Oňová zdedila po omame

Energická Gizka si nevie predstaviť sviatky bez oblievačky od manžela a bez skvelého jedla.
Veľká noc je podľa nej hlavne o veselosti. Energická Gizka Oňová si na sviatkoch najviac užíva čas strávený s rodinou a na tradície nedá dopustiť. Od útleho detstva k nim viedla aj svoje vnúčatá, ktorým vždy vyvára skvelé dobroty. Medzi jednu z nich patrí aj veľkonočná roláda, ktorú pripravuje podľa receptu svojej omamy.
Jej favoritom je varená šunka
„Povedala som si, že zvyky sa musia zachovať, to je jedno, kde dievčatá budú. Hlavne aby pochopili, že sviatky sú o tom, aby sa rodina zišla,“ vyrozprávala televízna svokra kedysi v relácii Teleráno. Pre zdravie a krásu sa každý rok nechá decentne vyšibať a vyoblievať manželom - bez toho si už sviatočný pondelok ani nevie predstaviť.
Pripravuje množstvo tradičných jedál, domácich šalátov a najviac sa vždy teší na varenú šunku. „S chrenom a zahorúca. Nemusí byť úplne suchá, môže to byť krkovička,“ s nadšením opísala. Šibači podľa nej nepotrebujú teplé chody a príbor, celé sviatky sú hlavne o komunikácii a rozhovoroch.
Jedným z jej veľkonočných receptov je aj bohatá mäsová roláda, ktorú pripravovala ešte jej omama. „Roláda sa dá konzumovať za tepla aj za studena,“ prezradila v šou Tajomstvo mojej kuchyne, kde sa podelila o recept. Oblievačov roláda posilní a na sviatočnom stole určite nezostane nedotknutá.