Starý zápisník odhalil zabudnutú lahôdku. Mária Čírová prezradila, ako urobiť fantastickú šunkovú roládu

Pripravujete ju takto aj vy?
Veľkú noc milujú a význam prikladajú aj tradičným jedlám. Vyberú sa aj do kostola, deťom pripravia košík plný dobrôt, ktorý potom posvätia, aby bola hojnosť počas celého roka. Speváčka Mária Čírová, ktorá sa rada pochváli svojím kuchárskym umením, si počas najdôležitejších kresťanských sviatkov roka rada pripraví aj dobrotu v podobe šunkovej rolády.
Na tradície nedá dopustiť
„Vždy začíname Zeleným štvrtkom, kedy si pripravíme zelené jedlo, väčšinou špenát. Na Veľký piatok sa postíme a robíme si špeciálne posúchy, ktoré sa skladajú len z vody, múky a soli. Snažíme sa aj deti viesť k tradíciám, a po pôste sa spoločne tešíme na Bielu sobotu, kedy už máme hody, klobásky, šunku a vajíčka,“ ozrejmuje speváčka pre portál Varecha.
Mária Čírová chce najmä mladým ukázať, že tradičné jedlá na Slovensku existujú a nechce, aby sme o ne prišli. „Veľká noc je mojou srdcovkou. Ja som taký tradičný človek a práve s Veľkou nocou sa mi spájajú rodinné tradície,“ hovorí mama troch detí.
Na tieto tradície dodnes nedá dopustiť. „Vraciam sa do svojho detstva, kedy sme mali krásne vyzdobený dom, maľovali sme vajíčka, varili tradičné jedlá a spievali pesničky,“ zaspomínala si pre Pravdu. K typickým chodom patrí aj studená roláda, na ktorú ma speváčka zaujímavý recept ešte zo starého zápisníka z detských čias.