Výborne sa hodí k mäsu aj studenej mise. Babičkinu plnku si Zdena Studenková zamilovala už v detstve

Piecť skúšala herečka už ako deväťročná.
Hrala už v množstve filmov a je jednou z najobľúbenejších slovenských herečiek. Zdena Studenková okrem iného vyniká aj svojimi receptami, v ktorých spája zdravé a tradičné. Dôležité pre ňu je, aby bolo jedlo pripravené doma.
Je to rituál
„Hovorím, že zdravé jedlo je také, ktoré je pripravené doma a viem, z čoho ho uvarím,“ uviedla legendárna herečka pre Varechu. Varenie je pre ňu relax, pričom o svoju prvú bublaninu sa pokúsila už asi ako deväťročná. V štrnástich alebo pätnástich rokoch sa k vareniu pridalo aj pečenie.

„Pre mňa je varenie veľmi upokojujúca záležitosť. Je to rituál, ktorý je naozaj potrebný, lebo dobré jedlo spája,“ povedala pre Plusku. Jedlo spája herečku aj s jej detstvom - ide napríklad aj o babičkinu plnku, ktorú „miluje od detstva“, ako prezradila vo svojej knihe Aj varenie je umenie.
„Plnka na tanieri vynikajúco dopĺňa akékoľvek mäso. Je chutnou súčasťou každej studenej misy,“ opisuje Zdena Studenková.