Nevyzerajú špinavo, tak ich neumývame. Toto sú podľa odborníčky miesta, kde sa zdržiava najviac baktérií

Expertka radí, kedy je najvhodnejší čas na ich čistenie.
4. Priestor pod a za kuchynskými spotrebičmi
K najšpinavším miestam v kuchyni patria hlavne kuchynské dosky, ktoré by sa mali hĺbkovo čistiť každý týždeň, no pozornosť si vyžadujú aj oblasti za chladničkou či sporákom. Pri varení zaňho padajú kúsky jedla, ktoré lákajú mravce a na ostatné povrchy dopadá mastnota z hrnca či panvice.

Pred upratovaním týchto miest nezabudnite spotrebiče najprv odpojiť. Aspoň raz mesačne podlahu pozametajte, umyte a vydrhnite aj steny okolo nich. Samotné spotrebiče je najlepšie umyť pomocou odmasťovača alebo roztokom z teplej vody a octu.
3. Obliečky a posteľná bielizeň
Odumreté kožné bunky, prach či psia srsť na posteľnej bielizni môžu viesť k ekzémom a alergiám, preto je dôležité nezanedbávať ich vymieňanie. „Perte si plachty v horúcej vode aspoň raz týždenne, raz za mesiac nestačí. Vankúše treba vymeniť, keď je na nich veľa škvŕn od potu alebo ostanú zdeformované. Postele sú totiž plné malých roztočov,“ vysvetľuje Caroline.

2. Kuchynský drez
Kuchynský drez by sa dezinfikovať po každom varení, najmä ak pracujete so surovým mäsom alebo morskými plodmi. Stačí drez naplniť horúcou vodou a dvoma čajovými lyžičkami bielidla, nechať pôsobiť približne desať minút a vyutierať čistou handričkou spolu s kohútikmi a batériou.
1. Podlaha v kúpeľni
Ide o najšpinavšie miesto v domácnosti, najmä ak máte kúpeľňu spojenú s toaletou. Na podlahách môžu číhať stafylokoky alebo baktérie E. coli, každý kút treba poriadne ručne vyutierať najskôr mokrou handrou namočenou v teplej vode s čistiacim prostriedkom. Záchod či vaňu následne treba prejsť aj suchou handričkou z mikrovlákna.