Odkedy ju začala doma piecť, nikto jej neodolá. Maková bábovka od Kvetky Horváthovej vonia tradíciou
Pred jej vytiahnutím z rúry nezabudnite na jeden dôležitý krok.
Obsahuje veľa železa, vápnika aj dôležitých minerálov, pomáha činnosti mozgu, svalov a pozitívne vplýva na nervový systém. Mak patrí medzi potraviny s najvyváženejším obsahom látok, ktoré sú dôležité pre ľudský organizmus. Má v sebe dokonca viac vápnika ako mlieko. Aj preto sa podľa Kvetky Horváthovej vynikajúco hodí do hlavných jedál či pečených pochúťok - napríklad aj do bábovky.
Z lásky k tradícii
„Z lásky k tradícii a ku všetkým dobrotám z maku som si pre vás pripravila tento recept. Makovej bábovke, odkedy ju pečiem, u nás doma neodolá nikto,“ prezrádza moderátorka na sociálnej sieti. Môžete ju piecť v kovovej aj silikónovej forme, no pri každej treba zvoliť trochu iný postup a na jej prípravu budete potrebovať aj kvások.
Chvíľu pred vytiahnutím makovej bábovky z rúry však nezabudnite urobiť jeden z posledných a veľmi dôležitých krokov, na ktorý moderátorka upozorňuje vo svojom recepte. „Je skvelá nielen svojou chuťou, ale aj vzhľadom. Veď vyskúšajte,“ nabáda Kvetka.