Musela by ich piecť tajne, aby vydržali do Vianoc. Medové rezy Petry Tóthovej sú plné tekutého zlata
Ak ich upečiete v predstihu, budú chutiť ešte lepšie.
Najlepšie chutia, keď majú čas odpočívať, preto je ideálne pripraviť ich ešte pred sviatkami. Medové rezy svojou jemnou chuťou totiž dokonale zapadajú do vianočnej atmosféry. Ich hlavnou prísadou je med, ktorým sa aj v minulosti najčastejšie sladili dezerty, a tak sa ho Petra Tóthová snažila zakomponovať všade - do korpusu, krému, sirupu aj čokolády.
Odležia do krásy a chute
„Nielenže má výbornú chuť, ale hrá aj dôležitú úlohu. Napríklad v čokoláde má úlohu prírodného invertného cukru a pomáha jej nekryštalizovať,“ vysvetľuje známa cukrárka vo vo svojej knihe s názvom Upečme si sviatky.
„Tieto rezy sú s pribúdajúcim časom čoraz lepšie, len neviem, ako to urobiť, aby mali čas odležať do krásy. Jedine ich držať v tajnosti a ujedať z nich sama,“ zamýšľa sa Petra. Ak sa teda naozaj rozhodnete pripraviť si ich v predstihu, korpus bude vláčnejší a vďaka medu a rumu sa koláč istotne nepokazí.