Najradšej má ich dokonalú vôňu. Adriana Poláková si sviatky spríjemňuje mäkučkými plnenými medovníkmi
Medovníky sú jediné vianočné pečivo, ktoré sa u nich doma zje.
Zo sviatkov nešalie, radšej upratuje menej a každý deň, než aby musela stráviť desiatky hodín veľkým vianočným upratovaním a aj keď je vychýrenou cukrárkou, na kvantum sviatočného pečiva si tiež príliš nepotrpí. Adriana Poláková totiž presne vie, čo sa v jej domácnosti nezje a radšej sa sústredí na pochúťky, ktoré zo stola miznú ako prvé.
Namáčajú ich do mlieka
„Moje Vianoce sa začínajú 24. decembra ráno. Vtedy pečiem medovníky, pretože milujem tú vôňu, ktorá sa šíri po dome pri ich pečení. A to je vlastne jediné vianočné pečivo, ktoré sa u nás zje, moje deti ich milujú,“ prezradila Vareche Adriana.
V jednom zo svojich receptov divákov upozorňuje, že obľúbené vianočné pečivo netreba piecť pridlho. Čím dlhšie je totiž v rúre, tým budú medovníčky tvrdšie. Aj s tými si však jej deti hravo poradia. „Zjedia aj mäkké, aj tvrdé, tie si potom rady namáčajú do mlieka,“ dodala.
Podľa skúsenej kuchárky je najideálnejšie pripraviť si cesto deň vopred, aby sa stihlo v chladničke poriadne vychladiť, no pracovať sa s ním dá aj po dvoch hodinách. Jedna ingrediencia je pritom kľúčová. „Korenie nesmie chýbať. Môžete dať pomletú škoricu, pomleté klinčeky, badián alebo si kúpite rovno hotové perníkové korenie,“ radí vo svojom videu na Youtube.