Mamine tvrdé vianočné koláče vylepšil na nepoznanie. Zázvorníky šéfkuchára Pospíšila zmiznú zo stola prvé
Takto robí zázvorníky šéfkuchár ocenený michelinskou hviezdou.
„Moja mama ich vždy robievala a nikto to nechcel jesť,” zaspomínal si na neobľúbené vianočné pečivo Pavel Pospíšil, český šéfkuchár, ktorému sa podarilo získať michelinskú hviezdu, medzinárodný symbol najvyššej kvality reštaurácie.
Recept vylepšil
Veľmi dobre si pamätá, že tvrdým zázvorníkom pomohla jediná vec - teplý čaj. Keď sa však vyučil na majstra šéfkuchára, zobral si recept do vlastných rúk.
V šou Tajomstvo mojej kuchyne predstavil svoj vylepšený recept, ktorý prešiel radikálnou prestavbou. Z tvrdého „čierneho Petra“ každých sviatkov je odrazu voňavá dobrota z mäkučkého cesta, ktorá zmizne z každého sviatočného stola ako prvá.