Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a pomaly varíme. Následnej pridáme preosiatu múku, ktorá zmes zahustí. Zmes potom krátko restujeme tak, aby sa hmota odliepala od varechy a hrnca. Zmes necháme chvíľku odležať a ešte do teplej hmoty pridáme vajíčka, vďaka ktorým bude cesto hladké a kašovité. Následne cesto vložíme do cukrárskeho vrecka, cez ktoré ho nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto nastriekame do tvaru veterníka, pokropíme ho vodou a pečieme v teplovzdušnej rúre na dve etapy – 10 minúť pri 180 stupňoch Celzia a 10 minút pri 160 stupňoch.
Vychladnuté veterníky rozkrojíme, naplníme žĺtkovou a karamelovou šľahačkou a vrchnú čas namočíme do karamelovej polevy.
Žĺtková šľahačka
Mlieko, cukor, pudingový prášok a žĺtok dobre zmiešame v hrnci a za stáleho miešania varíme, až kým zmes nezhustne. Krém prikryjeme fóliou a necháme ho vychladnúť. Až následne doňho primiešame vyšľahanú smotanu, vďaka ktorej nám vznikne finálne žĺtková šľahačka.
Karamelová šľahačka
Kryštálový cukor si najskôr rozpustíme na karamel, do ktorého následne pridáme teplú smotanu na šľahanie (33 %) a zmes krátko povaríme tak, aby sa všetko rozpustilo. V miske si vyšľaháme 40-percentnú smotanu na šľahanie a do nej následne pridáme tekutú karamelovú zmes. Opatrne vyšľaháme a vznikne nám finálna karamelová šľahačka, ktorou budeme po žĺtkovej šľahačke plniť veterníky.
Karamelová poleva
Kryštálový cukor rozpustíme na karamel, do ktorého pridáme vodu. Tekutý karamel následne vlejeme do fondánu a vo vodnom kúpeli všetko dobre rozpustíme. Až je karamelová poleva hotová, namáčame do nej vrhnú časť veterníkov.