Špeciálne medovníčky od Kamily Magálovej budú mäkké i pol roka. Tento recept miluje aj Adriana Poláková
Adriana Poláková ich pečie, pretože miluje tú vôňu a chuť plnky.
Na Vianoce už nevarí, pretože sa podľa nej navarila už dosť a nechá sa radšej rozmaznávať. Kamila Magálová si ale sviatky nevie predstaviť bez pečenia. Talent v kuchyni zdedila po babičke a na štedrovečernom stole podľa nej nesmie chýbať štedrák, makovník, orechovník, čajové pečivo a najmä medovníčky. O recept na jedinečné plnené medovníky sa podelila v šou Tajomstvo mojej kuchyne a zaujala ním aj Adrianu Polákovú, ktorá pečie medovníky podľa Kamily už dlhé roky.
Medovníky, ktoré rozvoňajú celý dom
Obľúbená moderátorka a herečka má pri Vianociach zmiešané pocity. „Viete, 25. decembra mi zomrela mamička, sú to síce už roky, ale stále je to vo mne,“ priznala pre Plusku Kamila Magálová, ktorá si sviatky časom začala spájať najmä s voľnom v divadle. S bývalým manželom vtedy chodili na hory a Vianoce si užili mimo domu a každodenných povinností.
Spomedzi vianočných tradícií dodržiava najmä pečenie a najviac si vychutnáva prípravu medovníkov, ktoré rozvoňajú celý dom. „Rozvoňali aj nejednu hereckú šatňu,“ priznala v relácii Kamila Magálová, ktorá svojím receptom inšpirovala aj moderátorku a cukrárku Adrianu Polákovú.
Tá ich pečie každé Vianoce vyše 16 rokov, pretože miluje tú vôňu a chuť plnky. „Táto plnka dodá medovníkom vlhkosť a šťavnatosť,“ vysvetlila Kamila Magálová s dodatkom, že medovníky podľa jej receptu ostanú mäkké aj pol roka. „Neoľutujete,“ povedala.