Vďaka jednej ingrediencii sú mäkké a vláčne. Jožka Zaukolcová pozná overený recept na chutné medovníčky
Recept na medovníky zdedila od jednej skúsenej pernikárky z Bratislavy.
Všetko sa podľa nej dá napraviť a prinajhoršom budú na stole iba rumové guľky, na ktorých nemáte čo pokaziť. Majsterka v pečení Jozefína Zaukolcová už odmalička pomáhala pri vianočnom pečení a pozná triky, vďaka ktorým sú koláče mäkké ihneď po upečení. Na YouTube sa podelila o recept na vianočné medovníčky, ktoré sú mäkké a vláčne vďaka jednej ingrediencii.
Napečie aj 15 druhov
Ako prezradila v rozhovore pre SME, v minulosti doma piekli zbytočne dlho a pri nižšej teplote, preto boli vianočné koláče suché. Teraz má skúsená cukrárka recepty, pri ktorých sú mäkké hneď. Na jej vianočnom stole nájdete najmä klasické vianočné pečivo rôzneho druhu, ktoré vonia vanilkou, škoricou a čokoládou.
„Už pred časom som si napiekla medovníky, ktoré už mám aj ozdobené, je to moja záľuba. Robievam si na Vianoce aj rôzne čokoládové pralinky. A potom klasické recepty – vanilkové rožky, linecké koláčiky, šuhajdy, kokosové ježe, medvedie labky, chýbať nesmú grilážky. Napečiem vždy minimálne 10 až 15 druhov koláčov,“ uviedla pre Denník N porotkyňa šou Pečie celé Slovensko, ktorá vianočné pečenie miluje.
Stačí sedem minút
Recept na medovníky zdedila od pernikárky z Bratislavy a má už 30 rokov. Základom je kvalitný med, ktorý dá medovníkom skvelú farbu aj chuť, a maslo, vďaka ktorému budú vláčne. Ak chcete, aby boli medovníky mäkké hneď, musíte ich upiecť pri správnej teplote.
Medovníky sa podľa Jožky Zaukolcovej nesmú piecť pri nízkej teplote a dlho, lepšie je kratšie pečenie pri vysokej teplote okolo 200 až 220 stupňov Celzia. Vďaka jej receptu ich stačí piecť maximálne sedem minút.