Dobré noviny
Vďaka jednej ingrediencii sú mäkké a vláčne. Jožka Zaukolcová pozná overený recept na chutné medovníčky
Simona Gálová
Simona Gálová

Vďaka jednej ingrediencii sú mäkké a vláčne. Jožka Zaukolcová pozná overený recept na chutné medovníčky

Jozefína Zaukolcová / Ilustračná fotografia.
Jozefína Zaukolcová / Ilustračná fotografia. — Foto: Instagram/jozka_zaukolcova; Freepik

Recept na medovníky zdedila od jednej skúsenej pernikárky z Bratislavy.

Všetko sa podľa nej dá napraviť a prinajhoršom budú na stole iba rumové guľky, na ktorých nemáte čo pokaziť. Majsterka v pečení Jozefína Zaukolcová už odmalička pomáhala pri vianočnom pečení a pozná triky, vďaka ktorým sú koláče mäkké ihneď po upečení. Na YouTube sa podelila o recept na vianočné medovníčky, ktoré sú mäkké a vláčne vďaka jednej ingrediencii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jožka (@jozka_zaukolcova)

Napečie aj 15 druhov

Ako prezradila v rozhovore pre SME, v minulosti doma piekli zbytočne dlho a pri nižšej teplote, preto boli vianočné koláče suché. Teraz má skúsená cukrárka recepty, pri ktorých sú mäkké hneď. Na jej vianočnom stole nájdete najmä klasické vianočné pečivo rôzneho druhu, ktoré vonia vanilkou, škoricou a čokoládou.

„Už pred časom som si napiekla medovníky, ktoré už mám aj ozdobené, je to moja záľuba. Robievam si na Vianoce aj rôzne čokoládové pralinky. A potom klasické recepty – vanilkové rožky, linecké koláčiky, šuhajdy, kokosové ježe, medvedie labky, chýbať nesmú grilážky. Napečiem vždy minimálne 10 až 15 druhov koláčov,“ uviedla pre Denník N porotkyňa šou Pečie celé Slovensko, ktorá vianočné pečenie miluje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jožka (@jozka_zaukolcova)

Stačí sedem minút

Recept na medovníky zdedila od pernikárky z Bratislavy a má už 30 rokov. Základom je kvalitný med, ktorý dá medovníkom skvelú farbu aj chuť, a maslo, vďaka ktorému budú vláčne. Ak chcete, aby boli medovníky mäkké hneď, musíte ich upiecť pri správnej teplote.

Medovníky sa podľa Jožky Zaukolcovej nesmú piecť pri nízkej teplote a dlho, lepšie je kratšie pečenie pri vysokej teplote okolo 200 až 220 stupňov Celzia. Vďaka jej receptu ich stačí piecť maximálne sedem minút.

Recept na medovníky podľa Jožky Zaukolcovej:

Článok pokračuje na ďalšej strane...

Časť 1 / 2

Už ste čítali?

Daniel Hassan.

Sudánsko-slovenský lekár Daniel Hassan: Mojím vzorom bol primár Blažej z Nemocnice na okraji mesta

Najkrajších 10 rokov života vraj prežil v hospici s nevyliečiteľne chorými…

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…