Vyšla z komfortnej zóny a urobila veľké zmeny. Mirka Luberdová svoju polievku premenila na výživnú bombu
V jednom momente si uvedomila, že je konečne s jedlom v rovnováhe.
Polievka Mirky Luberdovej
Ingrediencie:
1 až 2 nadrobno nakrájané šalotky,
2 nadrobno nakrájané mrkvy,
2 až 3 pretlačené strúčiky cesnaku,
niekoľko hlavičiek brokolice,
2 nadrobno nakrájané zemiaky,
1,5 litra vody,
1 ČL sladkej mletej papriky,
1/2 ČL kurkumy,
soľ,
1 hrnček vopred predvarených jačmenných krúp,
1 hrnček vopred uvarenej bielej maslovej fazule,
1 hrnček vopred uvarenej hnedej fazule,
ghee maslo alebo iný tuk na smaženie,
vajíčko namäkko,
krutóny,
čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie,
1/2 hrnčeka kešu orechov namočených aspoň na 2 hodiny (na kešu krém),
voda,
štipka soli.
Postup:
Na ghee masle osmažíme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájanú mrkvu a restujeme, kým nezačne jemne mäknúť. Potom pridáme pretlačený cesnak a ešte krátko orestujeme. Pridáme hlavičky brokolice, sladkú mletú papriku, kurkumu a soľ. Zalejeme 1,5 litrom vody a necháme spolu povariť. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a varíme, kým zelenina jemne nezmäkne. Keď je zelenina skoro mäkká, pridáme vopred predvarené jačmenné krúpy, bielu maslovú fazuľu a hnedú fazuľu. Všetko spolu povaríme, aby sa chute prepojili.
Namočené kešu orechy scedíme a rozmixujeme s trochou čistej vody a štipkou soli do hladkej krémovej konzistencie. Kešu krém pridáme do polievky a jemne premiešame, aby sa zjemnila chuť. Polievku ochutnáme a podľa potreby dochutíme sladkou mletou paprikou, čiernym korením a prípadne ešte štipkou kurkumy. Podávame s vajíčkom namäkko a chrumkavými krutónmi. Na záver polievku posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.