Dobré noviny
Vyšla z komfortnej zóny a urobila veľké zmeny. Mirka Luberdová svoju polievku premenila na výživnú bombu
Alexandra Hercegová
Alexandra Hercegová

Vyšla z komfortnej zóny a urobila veľké zmeny. Mirka Luberdová svoju polievku premenila na výživnú bombu

Mirka Luberdová a jej polievka.
Mirka Luberdová a jej polievka. — Foto: Instagram @mirkaluberdova

V jednom momente si uvedomila, že je konečne s jedlom v rovnováhe.

Polievka Mirky Luberdovej

Ingrediencie:

  • 1 až 2 nadrobno nakrájané šalotky,
  • 2 nadrobno nakrájané mrkvy,
  • 2 až 3 pretlačené strúčiky cesnaku,
  • niekoľko hlavičiek brokolice,
  • 2 nadrobno nakrájané zemiaky,
  • 1,5 litra vody,
  • 1 ČL sladkej mletej papriky,
  • 1/2 ČL kurkumy,
  • soľ,
  • 1 hrnček vopred predvarených jačmenných krúp,
  • 1 hrnček vopred uvarenej bielej maslovej fazule,
  • 1 hrnček vopred uvarenej hnedej fazule,
  • ghee maslo alebo iný tuk na smaženie,
  • vajíčko namäkko,
  • krutóny,
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie,
  • 1/2 hrnčeka kešu orechov namočených aspoň na 2 hodiny (na kešu krém),
  • voda,
  • štipka soli.

Postup:

Na ghee masle osmažíme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájanú mrkvu a restujeme, kým nezačne jemne mäknúť. Potom pridáme pretlačený cesnak a ešte krátko orestujeme. Pridáme hlavičky brokolice, sladkú mletú papriku, kurkumu a soľ. Zalejeme 1,5 litrom vody a necháme spolu povariť. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a varíme, kým zelenina jemne nezmäkne. Keď je zelenina skoro mäkká, pridáme vopred predvarené jačmenné krúpy, bielu maslovú fazuľu a hnedú fazuľu. Všetko spolu povaríme, aby sa chute prepojili.

Namočené kešu orechy scedíme a rozmixujeme s trochou čistej vody a štipkou soli do hladkej krémovej konzistencie. Kešu krém pridáme do polievky a jemne premiešame, aby sa zjemnila chuť. Polievku ochutnáme a podľa potreby dochutíme sladkou mletou paprikou, čiernym korením a prípadne ešte štipkou kurkumy. Podávame s vajíčkom namäkko a chrumkavými krutónmi. Na záver polievku posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Zdroj receptu: Instagram Mirky Luberdovej

Časť 2 / 2

Už ste čítali?

Daniel Hassan.

Sudánsko-slovenský lekár Daniel Hassan: Mojím vzorom bol primár Blažej z Nemocnice na okraji mesta

Najkrajších 10 rokov života vraj prežil v hospici s nevyliečiteľne chorými…

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…