Kam na halušky, strapačky či kapustnicu? Toto sú podľa zahraničných kritikov najlepšie slovenské podniky
Za rebríčkom stojí svetoznámy magazín Taste Atlas.
Na pomyselnom predposlednom mieste, s hodnotením 4,6 hviezdičiek z možných piatich, skončili ďalšie tri reštaurácie. V srdci Slovenska, neďaleko Banskej Bystrice, nájdete Kolibu u Svätého Krištofa, ktorá je známa svojimi bryndzovými haluškami. Tie by ste nemali vynechať ani v Starej Ľubovni, na Salaši u Franka. A ak máte chuť na niečo sladké, v Sýpke u Ludvíka v Alexandrovom dvore okoštujte parené buchty.
Najvyššie hodnotenie si tentokrát delí až päť podnikov. Rebríčku kraľuje Chata pri Zelenom plese, teda horská chata v severovýchodnej časti Vysokých Tatier. „V útulnom prístrešku sa môžete osviežiť lahodným nosičským čajom alebo výdatnou porciou parených buchiet,“ uvádza portál, ktorý chate nadelil 4,7 bodov z možných piatich.
S rovnako vysokým hodnotením sa však v rebríčku objavila aj reštaurácia Gurmánsky Grob v Slovenskom Grobe, kde kritici odporúčajú ochutnať lokše, Vínotéka u františkánov v Skalici, známa pre tradičný skalický trdelník, či Koliba Kamzík v Starom Smokovci a jej bryndzové halušky a kapustnica. S hodnotením 4,7 bodov rebríček napokon uzatvára reštaurácia U Hromadov v Rajeckej Lesnej, ktorú si návštevníci obľúbili pre jej chutné zemiakové placky.