Dobré noviny
Kam na halušky, strapačky či kapustnicu? Toto sú podľa zahraničných kritikov najlepšie slovenské podniky
Romana Mináriková
Romana Mináriková

Kam na halušky, strapačky či kapustnicu? Toto sú podľa zahraničných kritikov najlepšie slovenské podniky

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. — Foto: TASR / Google Maps

Za rebríčkom stojí svetoznámy magazín Taste Atlas.

Od bryndzových halušiek cez kapustnicu až po parené buchty. Viete, kam by ste na tieto tradičné jedlá poslali turistov, aby si skutočne pochutnali? Kritici svetoznámeho prestížneho gastronomického magazínu prešli celé Slovensko a zostavili rebríček tradičných reštaurácií, ktoré stoja za návštevu.

Za zoznamom stojí gastronomický portál Taste Atlas, ktorý zhromažďuje recepty, recenzie od potravinových kritikov či tipy na obľúbené reštaurácie. S obľubou ho však navštevujú aj cestovatelia, ktorí chcú ochutnať tradičné miestne pokrmy, prípadne prispieť svojím názorom na rôznorodé medzinárodné chute.

Tradičný bratislavský rožok aj halušky

Na poslednej, no aj tak zaujímavej priečke, skončila bratislavská kaviareň Café Mayer. Napriek hodnoteniu 3,4 hviezdičky z možných piatich by ste ju podľa kritikov nemali obísť a ochutnať tradičný bratislavský rožok. „Sú ručne vyrábané podľa tradičnej starej receptúry. Užite si,“ informuje jeden z kritikov.

S hodnotením 4,0 hviezdičky v rebríčku nechýba Motel Duo v Oščadnici, v ktorom by ste nemali obísť miestne zemiakové placky. O niečo vyššie hodnotenie, konkrétne 4,2 hviezdičky, získali bratislavské podniky Slovak Pub a Pulitzer, v ktorých by ste podľa gastroportálu nemali obísť bryndzové halušky.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovak Pub (@slovak_pub)

Kritici do svojho zoznamu zahrnuli aj reštaurácie ako bratislavský Klepáč, kde odporúčajú ochutnať lokše či popradskú Hodovňu, v ktorej by ste si nemali nechať ujsť strapačky. Obe získali 4,3 hviezdičky.

Hodnotenie 4,4 hviezdičky si zas vyslúžili Salaš Zbojská v Pohronskej Polhore či bratislavský Zylinder. V oboch kritici odporúčajú ochutnať opäť naše tradičné bryndzové halušky.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Biofarma Príroda Stupava (@biofarma_stupava)

Pri potulkách Slovenskom zavítajte aj do Koliby Starý Smokovec vo Vysokých Tatrách, kde si môžete vychutnať výbornú kapustnicu a strapačky, a neobíďte ani Biofarmu Príroda Salaš v Stupave. Obom recenzenti udelili hodnotenie 4,5 bodov.

Najvyššie hodnotenia?

Článok pokračuje na ďalšej strane...

Časť 1 / 2

Už ste čítali?

Daniel Hassan.

Sudánsko-slovenský lekár Daniel Hassan: Mojím vzorom bol primár Blažej z Nemocnice na okraji mesta

Najkrajších 10 rokov života vraj prežil v hospici s nevyliečiteľne chorými…

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…