Kam na halušky, strapačky či kapustnicu? Toto sú podľa zahraničných kritikov najlepšie slovenské podniky
Za rebríčkom stojí svetoznámy magazín Taste Atlas.
Od bryndzových halušiek cez kapustnicu až po parené buchty. Viete, kam by ste na tieto tradičné jedlá poslali turistov, aby si skutočne pochutnali? Kritici svetoznámeho prestížneho gastronomického magazínu prešli celé Slovensko a zostavili rebríček tradičných reštaurácií, ktoré stoja za návštevu.
Za zoznamom stojí gastronomický portál Taste Atlas, ktorý zhromažďuje recepty, recenzie od potravinových kritikov či tipy na obľúbené reštaurácie. S obľubou ho však navštevujú aj cestovatelia, ktorí chcú ochutnať tradičné miestne pokrmy, prípadne prispieť svojím názorom na rôznorodé medzinárodné chute.
Tradičný bratislavský rožok aj halušky
Na poslednej, no aj tak zaujímavej priečke, skončila bratislavská kaviareň Café Mayer. Napriek hodnoteniu 3,4 hviezdičky z možných piatich by ste ju podľa kritikov nemali obísť a ochutnať tradičný bratislavský rožok. „Sú ručne vyrábané podľa tradičnej starej receptúry. Užite si,“ informuje jeden z kritikov.
S hodnotením 4,0 hviezdičky v rebríčku nechýba Motel Duo v Oščadnici, v ktorom by ste nemali obísť miestne zemiakové placky. O niečo vyššie hodnotenie, konkrétne 4,2 hviezdičky, získali bratislavské podniky Slovak Pub a Pulitzer, v ktorých by ste podľa gastroportálu nemali obísť bryndzové halušky.
Kritici do svojho zoznamu zahrnuli aj reštaurácie ako bratislavský Klepáč, kde odporúčajú ochutnať lokše či popradskú Hodovňu, v ktorej by ste si nemali nechať ujsť strapačky. Obe získali 4,3 hviezdičky.
Hodnotenie 4,4 hviezdičky si zas vyslúžili Salaš Zbojská v Pohronskej Polhore či bratislavský Zylinder. V oboch kritici odporúčajú ochutnať opäť naše tradičné bryndzové halušky.
Pri potulkách Slovenskom zavítajte aj do Koliby Starý Smokovec vo Vysokých Tatrách, kde si môžete vychutnať výbornú kapustnicu a strapačky, a neobíďte ani Biofarmu Príroda Salaš v Stupave. Obom recenzenti udelili hodnotenie 4,5 bodov.