Sú chutné a príprava je jednoduchá. Pôžitkár Braňo Deák sa pochválil receptom na svoje obľúbené fašírky
Na ich prípravu budete potrebovať huby aj dostatok cesnaku.
Ako malý často sedával v kuchyni a pozoroval, ako tam mama s babkou varia. „Kým otec s bratom obhospodarovali záhradu alebo sa starali o zverinec, sedával som pri maslovom chlebíku za stolom a spoznával ingrediencie,“ píše obľúbený herec Braňo Deák vo svojej knihe s názvom Chute a vône života.
Nie je žiaden gurmán
Mama ho občas pustila k šúpaniu zemiakov, občas čistil aj inú zeleninu alebo vo výnimočných situáciách mlel mak. Mlynček bol ťažký a ako malý musel na túto činnosť vynaložiť priveľa úsilia, čo sa mu postupne zunovalo, preto v nepozorovanej chvíli s radosťou vybehol zadnými dverami do záhradky.
Nadšenie pre varenie ostalo hercovi dodnes. Braňo Deák spomína, že má rád dobré jedlo a nerobí mu problém postaviť sa za sporák. Gurmánom by sa ale nenazval, je skôr pôžitkár. O svojich obľúbených chodoch napísal aj knihu, ktorú doplnil o príbehy z mladosti. Kuchárkou však podľa neho nie je.
„Rád pripravujem rôzne cestoviny, šaláty a, samozrejme, to mäso. V knihe sú recepty na jedlá, ktoré mám rád a ktoré si viem pripraviť. Nie sú ťažké, sú jednoduché, preto sú aj v tejto knihe,“ vysvetlil pre SME známy herec a medzi svoje obľúbené jedlá zaradil aj chutné kuracie fašírky.