Lahôdka dostala meno podľa kamaráta. Kuracie prsia Janko Kroner robí tak, ako ich pripravoval Paľo Mikulík
Jeho rada sa dá využiť aj pri varení iných jedál.
Začínal na internáte so špagetami a vraví, že je dosť zručný kuchár. Janko Kroner sa čosi podučil aj od dnes už nebohého hereckého kolegu Paľa Mikulíka, ktorému pravidelne vypomáhal. Práve od neho má aj recept na skvelé kuracie prsia, ktoré pomenoval na kamarátovu počesť.
Chuťovka od kolegu
„Som dosť zručný kuchár, začínal som už na internáte špagetami,“ pochválil sa Kroner v knihe Chuťovky z Markízy. Kedysi sa spolu s Paľom Mikulíkom a ďalšími tromi kolegami stretávali, aby si spoločne navarili. Keď už mal jeho priateľ problém s rozprávaním, laserovou baterkou Jankovi ukazoval, ktoré ingrediencie má na prípravu jedla použiť.
„Noga, Hajdu a Luknár vykonávali pomocné práce a ja som bol tovariš, ktorý mohol krájať jednotlivé suroviny,“ zaspomínal si. Podľa jeho kulinárskeho vzoru je pomenovaný aj recept na špeciálne kuracie prsia s ryžou. Ak však nemáte doma čínsku koreniacu zmes, nezúfajte. Janko Kroner má za ňu výbornú náhradu.