Chutia im stále. Jožka z Pečie celé Slovensko prezradila, ktoré koláče si Slováci žiadajú najčastejšie

Obľúbená šou v pečení sa po letnej prestávke opäť vrátila na televízne obrazovky.
Je prísna, ale poradí. Obľúbená cukrárka Jožka Zaukolcová je televíznym divákom dobre známa zo šou Pečie celé Slovensko, kde ako porotkyňa hodnotí cukrárske i pekárske výkony súťažiacich. Inak tomu nebude ani túto jeseň. V rozhovore pre týždenník Život prezradila, ktorým koláčom dávajú prednosť Slováci a na ktoré nedá dopustiť ona sama.
Zistila, že to chce robiť
Už ako dieťa pomáhala mame doma pri pečení. Bolo ich totiž osem a každá ruka sa v kuchyni zišla. Že sa raz stane profesionálnou cukrárkou, vtedy ani nesnívala.
V 80. rokoch, v časoch socializmu, však v Považskej Bystrici veľa možností na štúdium nebolo, a tak sa nakoniec za ňu na cukrárskej škole prihovoril známy. „Hneď v prvom ročníku som zistila, že je to povolanie, ktoré naozaj chcem robiť,“ prezradila neskôr v rozhovore pre Gastro Academy Jožka, ktorá po skončení školy pracovala vo výrobe ako cukrárka a potom začala učiť na strednej odbornej škole v Púchove.
Ľudia si ich žiadajú stále
Dnes ju všetci poznajú z televíznych obrazoviek ako prísnu, ale aj láskavú porotkyňu z obľúbenej šou Pečie celé Slovensko a často sa jej pýtajú najrôznejšie veci, týkajúce sa cukrárskeho remesla. V nedávnom rozhovore pre Život tak Jožka prezradila i to, akým koláčom dávajú najčastejšie prednosť Slováci a na ktoré nedá dopustiť ona sama.