Je prísna, ale poradí. Jožka Zaukolcová sa podelila o tri recepty, ktoré by mala zvládnuť každá gazdinka
Obľúbená cukrárka sa čoskoro opäť objaví v šou Pečie celé Slovensko.
Jedna z našich najúspešnejších cukrárok Jožka Zaukolcová sa opäť objaví na televíznych obrazovkách v obľúbenej šou Pečie celé Slovensko, kde bude ako porotkyňa prísnym okom hodnotiť cukrárske a pekárske výkony súťažiacich. V rozhovore pre magazín Život najnovšie prezradila, čo by mala podľa nej zvládnuť upiecť každá gazdinka, a prezradila aj svoj názor na mužov pekárov.
Práca, ktorú naozaj chcela robiť
Už ako malá pomáhala mame pri pečení. Bolo ich totiž doma osem a každá ruka sa v kuchyni zišla. V tom čase ešte vôbec nesnívala o tom, že sa stane profesionálnou cukrárkou. „Pochádzam z početnejšej rodiny, mám päť súrodencov a v čase socializmu v 80. rokoch veľa možností na výber nebolo, v Považskej Bystrici boli školy orientované na strojársky priemysel,“ vysvetľovala pre Gastro Academy Jožka, za ktorú sa nakoniec jeden rodinný známy prihovoril na cukrárskej škole.
„Hneď v prvom ročníku som zistila, že je to povolanie, ktoré naozaj chcem robiť. Neskôr ma v tom utvrdila aj moja mama, ktorá bola na moju prácu veľmi pyšná,“ prezradila Zaukolcová, ktorá po skončení školy pracovala vo výrobe ako cukrárka a potom začala učiť na strednej odbornej škole v Púchove.
Niekto sa to dokáže naučiť
Dnes hodnotí nádejných cukrárov v šou Pečie celé Slovensko a hoci je prísna, je aj láskavá a vždy pridá zopár dobrých rád. V relácii Petra Marcina Neskoro večer najnovšie prezradila, čo by mala podľa nej vedieť upiecť každá gazdinka.