Hrá všetkými farbami. Pri príprave bulguru podľa Eriky Barkolovej si dajte pozor na jednu vec
Vrcholom celého receptu je podľa známej moderátorky voňavá petržlenová vňať.
Jedlo podľa nej musí hrať všetkými farbami a o to sa usiluje aj vo svojich receptoch. Pre moderátorku Eriku Barkolovú bolo varenie hlavne nutnou záležitosťou, no keďže sa z nej stala mladá mamička, v kuchyni sa musela vedieť obracať. Preto si v tom čase založila denník, do ktorého si zapisovala rady skúsenejších kuchárok a kuchárov.
Na zeleninu nedá dopustiť
„Ručne som si zapisovala recepty od mojich babičiek, svokry, maminy, ocina a keď som varila, išla som podľa receptu,“ priznala pre Varechu.sk moderátorka, ktorá dnes vie uvariť v zásade všetko, no napriek tomu v kuchyni rada trávi čo najmenej času. „Obdobie, keď moje dcéry už odišli z domu, znamenalo, že som roky variť nemusela. Sebe som nakrájala zeleninu, urobila šalát a bolo vybavené,“ opísala.
Reštaurácie navštevuje len výnimočne, v zahraničí si najradšej dopraje morské príšerky a najlepšie jedlo je podľa nej to, ktoré jej pripraví niekto iný. „Precestovala som kus sveta a vždy ochutnám miestne špeciality, ale zvyčajne je to tak, že po pár dňoch sa už začínam tešiť na klasický kurací slovenský vývar,“ tvrdí známa Erika Barkolová.
Svoju vášeň pre zeleninu a jednoduché farebné jedlá demonštrovala na obľúbenom recepte, ktorého základom je bulgur. Ten necháva cez noc namočený v horúcej vode, mrkvu krája na malé kúsočky, nech sa v ňom stratí a vrcholom celého receptu je podľa nej voňavá petržlenová vňať. Jediné, na čo si pri príprave tohto jedla treba dať pozor, je množstvo oleja na panvici.