Vynikajúco sa hodí k mäsu aj studenej mise. Babičkinu plnku miluje Zdena Studenková od detstva
Piecť skúšala herečka už ako deväťročná.
Hrala už v množstve filmov a je jednou z najobľúbenejších slovenských herečiek. Zdena Studenková okrem iného vyniká aj svojimi receptami, v ktorých spája zdravé a tradičné. Dôležité pre ňu je, aby bolo jedlo pripravené doma.
Je to rituál
„Hovorím, že zdravé jedlo je také, ktoré je pripravené doma a viem, z čoho ho uvarím,“ uviedla legendárna herečka pre Varechu. Varenie je pre ňu relax, pričom o svoju prvú bublaninu sa pokúsila už asi ako deväťročná. V štrnástich alebo pätnástich rokoch sa k vareniu pridalo aj pečenie.
„Pre mňa je varenie veľmi upokojujúca záležitosť. Je to rituál, ktorý je naozaj potrebný, lebo dobré jedlo spája,“ povedala pre Plusku. Jedlo spája herečku aj s jej detstvom - ide napríklad aj o babičkinu plnku, ktorú „miluje od detstva“, ako prezradila vo svojej knihe Aj varenie je umenie. „Plnka na tanieri vynikajúco dopĺňa akékoľvek mäso. Je chutnou súčasťou každej studenej misy,“ opisuje ďalej.