Dokáže urobiť poctivú pórovú polievku. Zdena Studenková sľubuje, že jej chuť vás prenesie do Paríža
Na jej prípravu si nachystajte poriadne množstvo póru.
Jej babička bola veľmi pracovitá a okrem toho vraj varila najlepšie na svete. Keď Zdena Studenková ešte ako malá odchádzala do školy, vždy sa jej pýtala, čo by si dala na obed. A ona sa nikdy nehanbila vypýtať si niečo komplikované.
Ako uprostred Paríža
„Napríklad fazuľovú polievku so širokými slížmi, lyžica v nich musela stáť. Alebo parené buchty s marhuľovým lekvárom, posypané makom a poliate roztopeným maslom,“ zaspomínala si herečka pre Sme. V deviatich rokoch už vypekala aj sama, jej prvá bublanina však skončila čierna ako uhoľ. Vtedy totiž zabudla, že ju strčila do zapnutej rúry a odišla sa bicyklovať.
Dnes z jej pera vzišlo už niekoľko kuchárskych kníh a spolu s nimi aj desiatky receptov, ktoré sama vyskúšala. Jedným z najjednoduchších je podľa známej herečky práve ten na pórovú polievku. „Keď ju ochutnáte, nebudete veriť, že nesedíte niekde vo francúzskej reštaurácii uprostred Paríža,“ sľubuje Zdena Studenková v knihe Recepty so štipkou hereckého korenia.
Pórová polievka podľa Zdeny Studenkovej:
Recept nájdete na ďalšej strane: