Kurča na červeno Kataríny Brychtovej dokazuje, že chystanie fantastického obeda nemusí trvať celý deň
Pri tomto recepte vám postačí šesť ingrediencií.
Sviatočné dni nerada trávi za sporákom, ale spoločný nedeľný obed pre svoju rodinu robí rada. Katarína Brychtová totiž nie je len výbornou moderátorkou, rovnako zručná je aj v kuchyni.
Vášeň má po starej mame
„Najčastejšie varím rizoto, francúzske zemiaky, vyprážaný karfiol, špagety, ktoré môj syn chce jesť takmer každý deň, a tiež kuracie prsia na rôzne spôsoby,“ vymenovala kedysi pre SME. Katka odnepamäti rada športuje, veľa sa hýbe, má rada jednoduché a rýchle jedlá a ak dostane chuť na niečo sladké či slané, neodoprie si.
Láska k pečeniu sa jej vryla pod kožu už ako malej. V tom čase zvykla navštevovať babičku, ku ktorej chodila pozerať televízor, pretože ona doma žiaden nemala. „No a stará mama nám popri tom veľmi dobre varila a piekla, každú nedeľu bol výborný koláčik. Rada som sa vtedy okolo nej motala,“ zaspomínala si pre Varechu.
Z množstva odložených receptov občas rada siahne aj po tých klasickejších. Podľa postupu obľúbenej moderátorky si teda môžete pripraviť aj kurča v červenom šate a bude vám na to stačiť len šesť surovín.