Tie pravé grilážky podľa Petry Tóthovej ohúria každého. Keď nemáte dosť koláčov, budú vašou záchranou
Sú jednoduché a navyše lahodné, pripravíte ich ľavou-zadnou.
Absolvovala desiatky cukrárskych kurzov aj v zahraničí, teraz pečenie približuje laikom na svojich kurzoch, prostredníctvom kníh, ale aj v relácii Pečie celé Slovensko. Petra Tóthová je porotkyňou, podľa ktorej pečú mnohí ľudia na Slovensku a jej recepty si nevedia vynachváliť. Svoje pochúťky zdieľa aj na Instagrame, kde sa podelila aj o recepty na skvelú dobrotu. „Ak ešte nemáte dosť pečenia a chýba vám niečo jednoduché a chutné, tieto grilážky sú tie pravé,“ píše v príspevku s receptom na tie najlepšie grilážky.
Na Vianoce sa pripravuje
Recepty a skúsenosti odovzdáva ďalej aj preto, že sama počas sviatkov kedysi nemala príliš veľa času. „Pre cukrárky je predvianočné obdobie najťažším v roku. Vtedy neviem, ako sa volám, koľko som spala, bojím sa, mám nočné mory z toho, že som na niečo určite zabudla,“ povedala v minulosti v rozhovore pre Hospodárske noviny, no dodala, že aj vďaka synčekovi to zmenila.
Spolieha sa na to, že keď ľudí naučí základné postupy pečenia, koláče si pripravia jednoducho sami. Petra počas sviatkov ušetrí čas aj tým, že pečie v predstihu. „Snažím sa napiecť čo najviac suchého vianočného pečiva v predstihu. Respektíve predpripraviť si ho. A robím to tak, že neupečené koláčiky dávam zamraziť a tesne pred Vianocami ich dopekám,“ povedala cukrárka pre Plusku.
Hovorí sa, že na Vianoce sa má upiecť 12 druhov koláčikov, za každý mesiac v roku jeden - a to sa usiluje dodržiavať aj Petra Tóthová. Medzi vybrané zákusky patria aj spomínané grilážky. „Ja do grilážok dávam pekanové orechy, manžel má na niektoré alergiu, ale tieto, našťastie, môže,“ píše porotkyňa.