Pripomínajú mu detstvo. Jakub Jablonský nedá dopustiť na tvarohové šúľance podľa maminho receptu
Na ich prípravu postačí len sedem surovín.
Šestnásť rokov tancoval vo folklórnom súbore a vždy, keď sa vracal domov zo zahraničia, čakalo ho na stole mamino jedlo. „Keď som sa vracal domov zo zahraničného zájazdu s folklórnym súborom, okrem toho, že mama prala kroje, musela mi navariť bryndzové halušky,“ zaspomínal si Jakub Jablonský pre portál Dobré jedlo. Mamine halušky boli vždy veľmi krémové a posypané slaninkou a poriadne osmaženou cibuľkou, približuje herec.
Okrem nich sa Jakubovi s detstvom spájajú aj jedlá ako granadír, tvarohový koláč či šúľance. O tradičný recept sa napokon podelil aj so svojimi fanúšikmi. Tvarohové šúľance si môžete odteraz pripraviť tak, ako to zvykla robievať pani Jablonská.