Je skvelá, no treba ju rýchlo zjesť. Domácu zmrzlinu podľa majstra cukrára pripravíte jednoducho
Zmrzlinu je najlepšie spotrebovať čo najskôr.
Sladké ho lákalo už odmalička - základom sa priúčal pri svojich babičkách. Do plánov českého cukrára Josefa Maršáleka dočasne zasiahli rodičia, keďže šiel študovať na gymnázium, no hneď potom sa začal venovať svojej vášni. Od 19 rokov zbieral skúsenosti už aj v zahraničí - pracoval v londýnskom obchodnom dome a jeho dezerty ochutnávala aj kráľovská rodina.
Stretol sa s ňou na pľaci
Keď ho vybrali ako porotcu súťaže Peče celá země, zaspomínal si na časy v zahraničí. „Keď som pracoval v Londýne, tak sme u nás točili finále juniorskej verzie s Mary Berry a Paulom Hollywoodom,“ povedal v rozhovore pre Českú televíziu. Expertka na gastronómiu je uznávaná anglická ikona domáceho varenia a pečenia.
Okrem skúseností od nej Josef získal aj recept na skvelú domácu zmrzlinu, ktorú podľa Českého rozhlasu sám miluje. Zmrzlinu je najlepšie spotrebovať čo najskôr, keďže nie je určená pre dlhodobé skladovanie. Navyše na ňu nebudete potrebovať žiadne nástroje, okrem bežných kuchynských pomôcok.
Domáca zmrzlina českého cukrára:
Recept pokračuje na ďalšej strane: