Zjedli by aj panvicu, na ktorej mama robila lokše. Miloš Bubán prezradil recept na jedlo jeho detstva
Nemali toho veľa, ale nikdy neboli hladní. Známy lekár spomína aj po rokoch na lokše svojho detstva.
„Keď zomrel otec, mama mala sama na krku päť detí. Boli sme chudobní, ale dobré jedlo u nás nechýbalo, nikdy sme neboli hladní.“ Miloš Bubán takto spomína na detstvo a na obetavú starostlivosť milovanej mamy. Čas varenia bol pre jeho rodinu špeciálny, spoločné vzťahy sa totiž utužovali v kuchyni.
Zjedli by aj panvicu
Známy lekár a moderátor býval skôr pozorovateľ, ale mohol aj umývať hrnce, krájať kapustu či zemiaky na šalát. Najviac sa v jeho pamäti uchovala spomienka na ich skvelé lokše, ktoré im pripravovala mamička.
„Aby všetkých nasýtila, robila ich naraz aj sedemdesiat! Zjedli by sme aj panvicu, na ktorej ich opekala,“ uviedol pre Plusku a prezradil aj recept na túto dobrotu svojho detstva.
Rodinný recept Miloša Bubána na fantastické lokše:
Recept nájdete na ďalšej strane: